Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Geçmişte yaşadığımız deneylerden ders çıkardık

Geçmişte yaşadığımız deneylerden ders çıkardık

Haberler Z Haberler Z -
0

Önceliğimiz halkın örgütlü gücünü artırmak

Sosyalist Güç Birliği’nin kendisini yalnızca seçimle sınırlayan bir oluşum olmadığının da altını çizen Okuyan, “Ancak seçim dönemindeyiz ve doğal olarak Güç Birliği’ni 3. ittifak olarak adlandıranlar var. Sonuçta Türkiye’de toplumu Cumhur ve Millet İttifakları’nın belirlediği bir siyaset taraflaşmasına mahkum etmemek gibi bir amaçla hareket ediyoruz. Bu anlamda farklı bir tarafı temsil ediyoruz. Bizim temsil ettiğimiz taraf şu andaki oy potansiyelinin çok üstünde bir ağırlığa sahip Türkiye’de. Kuşkusuz bunun oya da yansımasını istiyoruz ama asıl hedefimiz Türkiye’de halkın örgütlü gücünü artırmak.” ifadelerini kullandı.

Önceliklerimizden biri AKP iktidarının sonlanması

Yaklaşan seçimlerde işbirliğini güçlendirmeye dönük çalışmaları olduğunu söyleyen Okuyan açıklamasına şöyle devam etti:

“Sosyalist Güç Birliği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aynı ilkelerle hareket edecek. Savunduklarımızı en geniş toplumsal kesimlere anlatacağız, gerçek bir alternatif oluşturmaya çalışacağız. Bununla birlikte bizim önceliklerimizden birisi AKP iktidarının sonlanması. Bu anlamda bütün bu seçenekleri değerlendiriyoruz, gelişmelere bakacağız. Millet İttifakı’nın siyaseti, ideolojisi belli. Oradan çıkacak bir adayın bizim açımızdan makul olması söz konusu değil. Adaydan çok emekçi halk açısından neyin en sağlıklı olacağına göre karar vereceğiz. Öte yandan Türkiye toplumunun zaten zayıf düşmüş direncini daha da aşağıya çekme girişimlerine nasıl yanıt vereceğimiz belli.

HDP’nin farklı öncelikleri var

HDP’nin çağrısıyla kurulan ittifakta yer almama gerekçelerini ise Okuyan şöyle açıkladı:

“Türkiye’de sosyalist hareketin CHP ve HDP gölgesinden kurtulması gerektiğini yıllardır söylüyoruz. HDP’nin farklı öncelikleri, tercihleri var. Bizim yazılı olarak açıkladığımız çerçevenin doğrultusu ile bu öncelik ve tercihler arasında uyumsuzluk olduğu ortada. Milletvekili seçilmek için bu uyumsuzlukları göz ardı etmek bizim benimseyebileceğimiz bir yaklaşım değil. Türkiye zaten bu karanlığa; kurtuluşun kolay yoldan seçimle gerçekleşeceği düşüncesi ve kötünün iyisi tercihleriyle geldi. Artık buna son verme zamanı olduğunu düşünüyoruz.”

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir