Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Emirates, 2023 Dünya Kadınlar Günü’nde eşitliği benimse temasına odaklanıyor

Emirates, 2023 Dünya Kadınlar Günü’nde eşitliği benimse temasına odaklanıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Kadınların kariyerlerinin geliştiği ve başarılarının kutlandığı kapsayıcı çalışma kültürleri oluşturmaya yönelik açık misyonuyla Emirates Grubu, cinsiyet eşitliği üzerine tartışmalar, rekor düzeylerde kadın terfileri ve “Bilinçsiz Önyargı” eğitimine şirket çapında erişim sağlayarak, 2023 Dünya Kadınlar Günü teması olan #EmbraceEquity’ye (Eşitliği Benimse) odaklanıyor.

Emirates Grubu’nda Kadınlar

23.000’den fazla kadın, Emirates Grubu tarafından istihdam edilen toplam işgücünün %41’ini temsil ediyor. Bu oldukça büyük sayı, 2023’te yukarı doğru hareketlenen bir ivmeye girdi ve aktif işe alımlar devam ediyor. Şu anda, Emirates Grubu’nda operasyonel olmayan sınıflardaki orta ve üst düzey yönetici pozisyonlarının yaklaşık %40’ı kadınlar tarafından yürütülüyor.

Emirates kısa süre önce, BAE hükümetinin 2025 yılına kadar orta ve üst düzey yönetim pozisyonlarında kadın temsilini artırma çabalarını destekleyen BAE Cinsiyet Dengesi Konseyi taahhüdünü resmi olarak imzalayarak cinsiyet dengesi konusundaki kararlılığını sergiledi. Taahhüt, Birleşmiş Milletler’in tüm kadınları ve kız çocuklarını güçlendirerek toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ni destekliyor.

Ücret Eşitliği

Dünyanın en büyük uluslararası havayolu ve dünyanın en büyük hava hizmetleri sağlayıcılarından biri olan Emirates ve dnata, BAE’de çalışılabilecek en iyi şirketlerden biri olarak tanınmaktadır. Emirates Grubu tarafından sağlanan ücret ve yan haklar, cinsiyet veya milliyet ayrımı olmaksızın beceri ve deneyime dayalı olarak belirlenmektedir.

Kadınlar için Rekor Sayıda Terfi

Başarılı kariyerleri kutlayan Emirates Grubu’nda yer alan kadınlar, son 12 aydaki toplam terfilerin %56’sını oluşturuyor. Bu oran bugüne kadarki en yüksek seviyeyi temsil etmektedir. Emirates Grubu, birden fazla terfi almış ve on yıldan fazla bir süredir şirkette çalışan liderlik rollerinde birçok kadın çalışana sahiptir.

Birinci Sınıf Eğitime Erişim

Emirates Grubu çalışanları, çeşitli konularda yüz yüze eğitimin yanı sıra çok çeşitli eğitim kurslarına ve öğrenme fırsatlarına erişebilir. Bu Dünya Kadınlar Günü’nde tüm çalışanlar, yeni başlatılan Emirates “Future Skills” portalında “Bilinçsiz Önyargı” eğitim programına yönlendiriliyor. Emirates tarafından tasarlanan program, tüm çalışanların kullanımına açıktır ve Önyargıyı Kırma, Kesişimselliğe Değer Verme, Kadınların Sesi, Çeşitlilik Eşitliği ve Kapsayıcılık, Müttefiklik ve Aidiyet Kültürü dahil olmak üzere altı farklı modül içerir. İnsan Kaynakları departmanı, öğrenme yolculuğuna başlayan 500’den fazla İK çalışanı ve şimdiye kadar %70’in üzerinde program tamamlama oranıyla başı çekiyor. Kadınlar ayrıca bir dizi Yönetici Liderlik programına erişebilirler ve şirket tarafından mali olarak desteklenen uluslararası eğitim programlarını tamamlama fırsatına sahiptirler.

Başarıları Kutlamak

Terfilere ek olarak, çalışanlar, Emirates Grubu genelindeki olağanüstü katkıları takdir eden bir program olan Najm ödülleriyle de ödüllendirilebilir. Najm’ın amacı, çalışanların anlamlı hedeflere ulaşmak için enerjik, ilham verici ve güçlendirilmiş hissetmelerini sağlayarak bir aidiyet ve takdir duygusunu geliştirmektir. Najm ödülleri, Emirates Grubu çalışanlarına nakit ödüller, seyahat kuponları, hediye kartları ve daha fazlasını kullanma seçenekleri sunar. Najm ödülü, çalışanın resmi istihdam kaydına da bir kariyer vurgusu olarak kaydedilir. Son 12 ayda Necm ödüllerinin %35’i kadınlara verildi.

Geleceğe Bakmak

Emirates Grubu, Dünya Kadınlar Günü teması olan Eşitliği Benimse’nin, aksiyonu güçlendirmek yolunda anlamlı bir çerçeve oluşturarak yönelimi birleştirmek ve etkinliği canlandırmak için bir fırsat olduğunun farkındadır. BAE Cinsiyet Dengesi Konseyi’nin taahhüdünü imzalayan Emirates Grubu, işe alım süreçlerinde önyargıyı önlemek için daha fazla uyum önlemi getirmeye, organizasyondaki kadın liderleri belirlemeye, geliştirmeye, bunlar üzerinde çalışmaya ve cinsiyet eşitliğine öncelik verecek politikaları gözden geçirmeye dair kararlılığını belirtti.

Dünya Kadınlar Günü Hakkında

Dünya Kadınlar Günü (8 Mart), kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve politik başarılarını kutlayan küresel bir gündür. Gün, aynı zamanda kadın eşitliğini hızlandırmak için bir eylem çağrısına da işaret ediyor. Dünya Kadınlar Günü, 1911’de bir milyondan fazla insanın katıldığı ilk toplantısının ardından bir asırdan fazla bir süredir kutlanmaktadır. Bugün, Dünya Kadınlar Günü dünyanın her yerinde toplu olarak tüm gruplara ait bir gündür.

#IWD2023 #EmbraceEquity

Emirates Hakkında: 

Emirates, dünyayı global merkezi olan Dubai aracılığıyla birbirine bağlayan, dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biridir. Emirates, bugüne kadar 500’ün üzerinde uluslararası ödül kazandı. Modern, verimli ve rahat uçaklarıyla 1987 yılından beri Türkiye’deki yolcularını Dubai üzerinden dünyaya bağlıyor. Emirates, ikonik çift katlı süperjumbo Airbus A380 ve Boeing 777 – 300ER uçakları ile İstanbul Havalimanı’ndan haftada toplam 21 sefer gerçekleştiriyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir