Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ekim Ayının Çiçekleri Nelerdir?

Ekim Ayının Çiçekleri Nelerdir?

Haberler Z Haberler Z -
0

Her mevsim kendine özgü bitki, çiçek ve daha birçok doğal güzelliği beraberinde getirir. Sonbahar aylarının gelişiyle birlikte mevsime özel çiçekleri hayatınıza konuk etmek isteyebilirsiniz. Özellikle soğanlı bitki ve çiçeklerin geniş yer kapladığı ekim ayında bahçenize renkli bir dokunuş yapabilirsiniz. Ekim ayında dikilen ya da bu ayda çiçek açan pek çok tür vardır. Bazı çiçekler ekim ayında soğanlı yapısı ile dikilir ve bahara doğru ya da kış aylarında çiçeklerini gösterebilir.

Görüntüsü ve kokusu ile sizi kendine hayran bırakan ekim ayı çiçeklerinin neler olduğunu merak ediyorsanız işte cevabı;

Dağ Lalesi

Ranunculaceae ailesinin bir üyesi olan dağ lalesi çok sayıda çeşidi ile karşınıza çıkar. Sonbahara ayrı bir renk katan bu laleyi mor, kırmızı ve  beyaz renklerde görebilirsiniz. Ekim ayında dağ lalesinin küçük yumrularını bir gece suda beklettikten sonra dikim aşamasına geçebilirsiniz.

Arap Sümbülü

Hyacinthaceae ailesinden olan arap sümbülü çiçeği özellikle Akdeniz Bölgesi’nde yetişmeye elverişli bir türdür.  Toros Dağları’nın denize bakan makilik alanlarında doğal olarak yetişen arap sümbülü görkemli görüntüsü ile sizi kendine çeker. Üzüm salkımını andıran mavimsi mor, pembe ya da beyaz çiçekler açan bu sümbül çiçeği geçirgen ve kuru toprakta yetişmeyi sever.

Çiğdem Çiçeği

Liliaceae ailesinden olan çiğdem çiçeği güneş seven bir tür olarak bilinir. Yarı gölgeli alanlarda yetişen çiğdem çiçeği ekim ayının ön plana çıkan çiçek türlerinden biridir.

Şamdan Çiçeği

Aylar boyu anlamına gelen şamdan çiçeği geçmişten günümüze varlığını sürdüren önemli bir türdür. Bu çiçek güzelliğinin yanı sıra şifalı etkisiyle de sıklıkla kullanılır. Şamdan çiçeğinin tomurcukları hazımsızlığa iyi gelmesiyle bilinir.

İris Çiçeği

İris çiçeği adıyla bilinen bu tür aynı zamanda süsen olarak da anılır. Hafif kumlu toprakları seven iris çiçeği farklı görünümüyle dikkatleri üzerine çeker. Morun tok ve göz alıcı görüntüsünü üzerinde taşıyan iris çiçeğinin iç kısmında ayrıca sarı renkler yer alır. Fazla su istemeyen iris çiçeğini güneşte ya da yarı gölge alanlarda kolayca yetiştirebilirsiniz.

Birden farklı çiçek türünü yaşam alanlarınıza dahil etmek ya da sevdiklerinize hediye etmek isteyebilirsiniz. Çiçek sepeti yaptırarak mevsime özel çiçek türlerini sevdiklerinizle buluşturabilirsiniz. Aradığınız tüm çiçekler için https://www.tazecicek.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir