Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dün Türkiye’nin en büyük maden rezervi bulunmuştu, bugün de doğal gaz keşfedildi: Elazığ göz kamaştırıyor

Dün Türkiye’nin en büyük maden rezervi bulunmuştu, bugün de doğal gaz keşfedildi: Elazığ göz kamaştırıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan ve Türkiye tarihinin en büyük maden rezervinin bulunmasının ardından bu sefer de doğal gaz bulundu. Alacakaya ilçesine bağlı Çataklı köyünde MTA tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 600 metrelik sondajın ardından doğal gaz rezervi bulunduğu, çalışmaların da sürdüğü kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye tarihinin en büyük maden rezervi Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunmuştu. İlçede altın, çinko, kobalt ve birçok madenin bulunduğu rezervin değerinin 30 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti. Yeni bir keşif daha yapılan kentte bu kez doğal gaz bulundu.

600 METRELİK SONDAJ YAPILDI

Alacakaya ilçesine bağlı Çataklı köyünde MTA tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 600 metrelik sondajın ardından doğal gaz rezervi bulundu. Bölgede çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

İŞSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇECEK

Maden ve Alacakaya ilçesinde bulunan rezervler bölge halkı içinde umut oldu. Keşiflerden ötürü son derece mutlu olan ilçe sakinleri, bulunan rezervlerin iş sahası oluşturması ve göçün önüne geçmesini bekliyor.

VATANDAŞLARI HEYECANLANDIRDI

Yaklaşık bir yıldır Elazığ’da çalışmalarını sürdüren MTA önemli maden rezervlerine ulaştı. Ülkeye katkısının oldukça yüksek olması beklenilen rezervler Maden ilçesi Sağrılı köyü Kısabekir ve Seterli mevkilerinde bulundu. Türkiye cumhuriyeti tarihinin en büyük maden rezervi sahasının olduğu bölgede bakırın yanı sıra altın, çinko, kobalt ve birçok maden de bulunuyor. Kurtuluş savaşında Türkiye’nin mermi ihtiyacını karşılayan Maden ilçesinde bulunan yeni rezervler vatandaşları heyecanlandırdı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir