Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ‘Delta’ sonrası COVID-19 belirtileri güncellendi: İşte en yaygın belirtiler

‘Delta’ sonrası COVID-19 belirtileri güncellendi: İşte en yaygın belirtiler

Haberler Z Haberler Z -
0

Tüm dünya Delta varyantı ile mücadele ederken aşıların COVID-19’a yakalanma oranını ve yakalanılsa bile hastaneye yatışı ciddi derece azalttığı kanıtlandı.

Ancak çift aşı olanlar için İngiltere’den bir uyarı geldi.

İngiliz bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre, her aşıda olduğu gibi çift aşı olunduğunda dahi COVID-19’un Delta varyantına yakalanmak mümkün. Yüzlerce hastayı inceleyen ekip en yaygın belirtileri de belirlemeyi başardı.

Aşı olmak size daha fazla koruma sağlarken, yine de virüse yakalanabilir ancak bunu hafif atlatabilirsiniz. Ancak bunu aşı olmayan çevrenize bulaştırabilirsiniz.

İşte bu kapsamda hazırlanan ZOE Covid Semptom çalışmasında belirti listesi güncellendi. Geçtiğimiz dönemde 4 ana semptom üzerinde duran bilim insanları bunu 21’e çıkardı.

İngiliz uzmanlara göre, çift aşı olup virüse yakalananların gösterdiği en yaygın belirtiler şöyle…

Yüksek ateş, titreme, devamlı öksürük, koku kaybı veya değişikliği, tat kaybı veya değişikliği, baş ağrısı, olağandışı yorgunluk, boğaz ağrısı, bilinçte bulanıklık, deri döküntüsü, ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler, kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları, nefes darlığı, göğüs ağrıları, kas ağrıları, boğuk ses, ishal, iştahsızlık, karın ağrısı, burun akması, hapşırma…

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir