Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. DeFacto, “Senin Dünyan, Ona İyi Davran” Mottosuyla Sürdürülebilirlik Operasyonlarını Yürütüyor

DeFacto, “Senin Dünyan, Ona İyi Davran” Mottosuyla Sürdürülebilirlik Operasyonlarını Yürütüyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Global moda markası DeFacto, istikrarlı büyüme ve globalleşme stratejisinin merkezinde yer alan sürdürülebilirlik alanında yeni bir adım daha attı. Markanın İstanbul’da yer alan Genel Müdürlük binası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın incelemeleri neticesinde Sıfır Atık Belgesi aldı.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında yeni yol haritasını belirleyen DeFacto, 2023 yılı itibariyle %100 Sıfır Atık, 2030 yılı itibariyle %100 yenilenebilir enerji tüketimi prensipleriyle operasyonlarını yürütüyor. Bu doğrultuda DeFacto, merkez ofislerinde, lojistik merkezlerinde ve mağazalarında üretilen tüm atığın 2023 yılı itibariyle geri dönüştürülmüş veya yeniden kullanılmış olmasını sağlayacak.

Şirket aynı zamanda döngüsel ekonomi modellerinin en iyi örneklerini sergileyerek sürdürülebilir modayı herkes için ulaşılabilir kılmaya odaklanıyor. Bu kapsamda organik pamuk, BCI pamuk ve geri dönüştürülmüş polyester gibi sürdürülebilir kaynaklarla sunduğu ürünlerini DeFacto Life çatısı altında modaseverlerle buluşturuyor.

DeFacto’nun tedarikçileri ve müşterileriyle birlikte gelecek nesiller için daha iyi bir dünya yaratma misyonuyla gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarına www.defacto.com.tr/surdurulebilirlik adresinden ve şirketin yayınladığı 6. Sürdürülebilirlik Raporu’na ise kurumsal.defacto.com.tr adresinden ulaşmak mümkün.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir