Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. DEDEKTİF AVUKAT ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA, MÜVEKKİLİNİ İPTEN ALDI!

DEDEKTİF AVUKAT ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA, MÜVEKKİLİNİ İPTEN ALDI!

Haberler Z Haberler Z -
0

İzmir’de, uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak, Narkotik ekiplerinin özel hareket timleri ve polis helikopterinin desteğiyle yaptığı baskınlarda tutuklanan 94 kişi arasında olan A.S., dedektif gibi çalışan avukatı Alperen Cihan Çetinkaya sayesinde özgürlüğüne kavuştu.

Şüphelilerle birlikte 21 kilo 100 gram esrar, ‘meşe’ olarak adlandırılan 252 içimlik esrar paketleri ele geçirildi. Ekipler, yapılan operasyonda sokakta uyuşturucu satan kişileri görüntüleyip, fotoğraflarını çekti. Bu fotoğraf nedeniyle A.S de tutuklandı.

A.S’nin avukatı Alperen Cihan Çetinkaya, sokakta uyuşturucu satarken fotoğrafları çekilenlerin arasında müvekkilinin bulunmadığını, görüntülenen kişinin T.A. isimli başka biri olduğunu üç günlük araştırması sonucu tespit etti ve şüphelinin adresini savcıya iletti. Asıl şüphelinin tutuklanmasının ardından A.S. serbest bırakıldı.

A.S., cezaevinden çıkar çıkmaz kendisini özgürlüğüne kavuşturan avukatı Alperen Cihan Çetinkaya’ya gidip sarıldı, teşekkür etti. Avukat Alperen Cihan Çetinkaya şunları söyledi: “Bu tarz davalarda müvekkili referansla kabul ediyoruz. Referans olan arkadaşımız müvekkilin, kesinlikle böyle bir karakterde olmadığını söyleyince, durumu özel olarak araştırmak istedim. Dosyadaki fotoğrafları incelediğimde fotoğraftaki kişinin müvekkilim olmadığını fark ettim. Bölgede yaptığım araştırma fotoğraftaki asıl kişinin adresini buldum. Benim müvekkilimin tek tutuklanma sebebi, tutuklanan ve üç kişilik fotoğrafta olan bir şahsın arkadaşı olması. Müvekkilimin tutuklanmasına neden olan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Haksız tutuklama nedeniyle de tazminat davası açacağım. Fotoğraftaki kişiyi bulamasaydım, müvekkilim belki de haksız yere 10 yılın üzerinde ceza alacaktı.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir