Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çorum Psikolojik Danışmanlık Merkezi

Çorum Psikolojik Danışmanlık Merkezi

Haberler Z Haberler Z -
0

Psikolojik Danışmanlık merkezi bireylerin hızlı bir şekilde problemlerinin çözülmesini sağlar. Bunun yanında günlük yaşam kalitelerinin artmasına yardımcı olur. Psikolojik danışmanlık merkezleri ile bireylerin gelişim ve sosyal uyumlarının devam ettirilmesi sağlanır. Bu bağlamda çift ve aile psikoterapisi, yetişkin psikoterapisi, çocuk ergen psikoterapisi, yetişkin psikoterapisi gibi alanlarda hizmetler verilir.

Psikolojik destek insanların yaşam boyunca biriktirdiği ve sürekli olarak karşılaştığı sorunlara karşı yetkin ve tecrübeli uzmanlardan danışmanlık hizmeti almasıdır. Çorum Psikolog ihtiyacı bu bağlamda oldukça fazladır. Psikolojik destek kişilerin mental anlamda sorun yaşamasını önleyici olmasının yanında yaşanan sorunların iyileştirilmesine de yardımcı olur. Psikolojik destek bu bağlamda insanların krizlerin üstesinden gelmesine ve zorlu yaşam koşullarına karşı dayanıklı olmasına yardımcı olur.

Psikolojik Danışmanlık Merkezi Hizmetleri Nelerdir?

Psikolojik danışmanlık merkezine giden danışanlar, uzman psikologlar ile çeşitli görüşmeler yaparlar. Bunun yanında birtakım psikolojik testler de uygulanır. Bu sayede kişilerin hem davranışsal hem de bilişsel açıdan değerlendirilmesi sağlanır. Yapılan testler ve değerlendirmelere bağlı olarak kişilerin terapi ve danışmanlık süreçlerine başlanır.

Danışanın ihtiyaçları ve uzmanların yetkinlik alanları doğrultusunda çeşitli terapi yaklaşımları ile çalışmalar başlar. Seçilen terapi yöntemi kişilerin özellikleri ve yaşadığı problemler göz önünde bulundurularak uygulanır. İnsanların ortak kişisel özellikleri olabilir. Ancak temelde tüm bireyler özneldir. Bireyin problemleri, geçmiş yaşantıları, yaşadıkları sosyal çevre, yaşam koşulları farklılık gösterir. Bu nedenle psikolojik danışmanlık merkezinde kişiler sadece nesnel yönden değerlendirilmez.

Psikolojik Danışmanlık Merkezi Sorumlulukları Nelerdir?

Psikolojik danışmanlık merkezinde çalışan psikologların ilgili alanlarda lisans eğitimi almış olması gerekir. Bunun yanında yüksek lisans, çeşitli terapiler gibi çeşitli eğitimleri de alması gerekir. Kişilere uygulanan psikolojik ve nöropsikolojik testlerin eğitimlerini tamamlamış ve değerlendirme ile ilgili yetkinliği bulunan uzmanlar tarafından yürütülmesi önemlidir.

Psikolojik danışmanlık merkezinde mesleki etik kuralları esas alınarak çalışmaların sürdürülmesi son derece önemlidir. Burada çalışan psikologlar akademik yetkileri doğrultusunda işe alınmalıdır. Psikolojik danışmanlık merkezinde cinsiyet, din, dil, ırk, sosyo-ekonomik durum ile ilgili ayrım yapılmadan tüm kültürel ve sosyal farklılıklara saygı uyulması gerekir. Çorum Terapi bu konuda son derece başarılıdır. Buradan çeşitli psikolojik durumlar ile ilgili hizmet alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir