Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Comandante C40 Kahve Öğütücü İnceleme: MK3 ile MK4 Arasındaki Farklar

Comandante C40 Kahve Öğütücü İnceleme: MK3 ile MK4 Arasındaki Farklar

Haberler Z Haberler Z -
0

Bir kahve meraklısıysanız, Comandante kahve öğütücünün farkında olmamanız imkansızdır. Birinci sınıf olan bu öğütücü, Almanya’da el yapımı olarak üretilir, ancak kahve severler arasında ona bu kadar sağlam bir itibar kazandıran tek şey sadece yapı kalitesi değil. Öğütücü piyasasında uzun bir süredir özel kahve severlerin ve profesyonel baristaların bir numaralı favorisi haline geldi.

Kısacası, üst düzey bir manuel kahve değirmeni arayışındaysanız, kesinlikle okumanız gereken bir içerik olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak Comandante C40 kahve öğ,ütücüyü rakiplerinden tam olarak ayıran nedir? Bu inceleme yazımızda bu soruların hepsine cevap vereceğiz. Ayrıca sizin için en iyi seçeneğin hangisi olduğunu belirlemek için MK4 ve yükseltilmiş MK4 Nitro Blade arasında da bir karşılaştırma yapacağız. Hadi başlayalım!

Comandante C40 İnceleme

Tasarım ve Yapı Kalitesi

Comandante C40, mükemmel logosunu taşıyan güzel bir meşe ağacından kaplamaya sahiptir. Bu, öğütücüye güzel dokusal ayrıntılar ve etkileyici görünecek bir ikonik görünüm veriyor.

Kulplu güzel tasarlanmış sap ve kapak kombinasyonu, değirmenin harcadığınız enerjiyi optimize etmesi anlamına gelmektedir. Sadece bu da değil, cihazı kavramak inanın son derece rahat bir deneyim.

Herhangi bir sıçramayı önleyen şeffaf bir kapağa sahip. Bu arada, kapak ve tutamak ünitesi aksa güvenli bir şekilde takılıyor. Bu sayede taşlama yaparken eliniz kaymaz.

comandante

Comandante öğütücü, 45 g kapasite sunan iki vidalı öğütme kabına sahiptir. Biri şeffaf polimer kavanoz, diğeri ise kehribar renginde cam. Bu arada iki kavanoz arasında kullanılacak bir kapak bulunuyor. Daha önceki MK3 modelinde ise iki adet cam kahve kabı bulunuyor. Bunların artılarını ve eksilerini yazının ilerleyen sürecinde inceleyeceğiz.

Hem MK3 hem de MK4 çeşitli renklerde mevcuttur. Bu nedenle, her biri standart Amerikan kiraz ağacı kaplamasının yanı sıra kobalt, kırmızı, siyah ve yeşil renkte mevcuttur. Bu arada en yeni modelde seçim yapabileceğiniz ek renkler bulunuyor.

Krank kolunda ve öğütücünün ana gövdesi paslanmaz çelik, kapak ise sertleştirilmiş plastikten yapılmıştır. Bu arada değirmenin iç kısmında ise destek braketleri bulunuyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi, ürünlerin tamamı Almanya’da el yapımı olup, bunun yüksek kaliteli bir yapı olduğunun güvenesini veriyor.

Çapak Kalitesi

Öğütücü, pürüzsüz bir sabit öğütme sağlayan, çapakları sürmek için çelik tahrik aksına ve iki çelik bilyalı yatağa sahiptir.

Comandante C40, 39 mm konik yüksek nitrojenli martensitik çelik çapaklar kullanıyor. Bu, son derece yavaş aşınan inanılmaz derecede güçlü bir malzemedir. Bu arada, çapakların yüksek derecede kenar tutma özelliği vardır. Bu ise keskinliklerini standart çelik veya seramik çapaklardan çok daha uzun süre korumalarını sağlıyor.

Çapak seti, kapsamlı araştırma ve geliştirmeden yararlanıyor. Örneğin, belirli geometriye sahip kesici kenarda daha uzun ömürlü ve daha keskin bıçaklara sahiptir. Bu arada, çapağın yedi kanadının tüm yüksekliğini kapsayan tutarlı bir kenar bulunuyor. Bunun faydaları ise iki yönlüdür. Beklediğinizden daha hızlı öğütür ve öğütme verimini en üst seviyeye çıkarır.

comandante değirmen

Genel olarak freze setinin kalitesi, Comandante C40’ın diğer birçok birinci sınıf manuel taşlama makinesinden önemli ölçüde üstün olduğunu kanıtlıyor. Frezeler söz konusu olduğunda, aynı çapak setlerine sahip oldukları için MK4 veya MK4’ü seçmenizin çok önemi yoktur.

En kaliteli mühendislik uzmanlığı ve birinci sınıf çapak malzemesi, değirmenin etkileyici bir şekilde sessiz çalışmasını sağlıyor. Bu ise yanınızda biri uyuyorken bile öğütmenize olanak sağlıyor, eheheh.

Öğütme Kalitesi ve Öğütme Ayarları

Comandante değirmen, güvenilirliği ve öğütme kalitesi sayesinde mükemmel bir üne sahiptir. Gerçekten de birçok kahve uzmanı, öğütücüyü filtre kahve demlemek için en iyi değirmen olarak görüyor. Ek olarak, öğütme kalitesi o kadar tutarlı ki, bol miktarda tatlılık ve berraklık sunarken optimal bir tat notaları dengesi üretiyor.

comandante satın al

Comandante C40, 35 ayarlı kademeli bir öğütücüdür. Günümüzde pek çok manuel kahve değirmeni, öğütme ayarı için 100’den fazla tıklama sunuyor. Bu ekstra ayarlara sahip olmak, espresso için büyük avantajdır. Bununla birlikte, manuel demleme yöntemlerinde nicelikten çok kaliteye vurgu yapılmaktadır.

Comandante C40’ı kullanırken tüm demleme yöntemleri için önerdiğimiz ayarlar ise aşağıdaki gibidir:

• Türk Kahvesi: 5 tık veya altı
• Espresso: 7 ila 12 tık
• Moka Pot: 12 ila 15 tık
• AeroPress: 16 ila 20 tık
• Pour-Over: 18 ila 28 tık
• French Press: 28 ila 34 tık
• Soğuk Demleme: 30 tık ve üzeri

Öğütme Ayarı

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Comandante C40 kademeli bir öğütücüdür. Öğütme boyutunu ayarlamak için, krank kolunu bağlı tutarken öğütücü tutucuyu çıkarmanız gerekiyor. Ardından ayarı değiştirmek için kadranı çapakların altında döndürürken sıkıca tutmanız gerekecek. Çapakların yanındaki bir diyagram, daha kalın ve daha önce öğütmeler için hangi yönün olduğunu gösteriyor.

Bu öğütücünün dezavantajı ise öğütme mevcut ayarını takip edecek herhangi bir sayı olmamasıdır. Bu da demleme ayarları arasında geçişi zor hale getiriyor. Bu sorunu aşmak için onu sıfır noktasına geri getirmeniz ve tıklamaları tekrar saymanız gerekiyor.

Neyse ki bu süreci daha az sinir bozucu hale getirmenin bir yolu var. Her dönüş 12 tıklamayı temsil eder ve uygulanabilir öğütme ayarları için yaklaşık beş tam dönüş yapabilirsiniz. Yani kadranı sıfır noktasına geri getirirseniz kadranı sıkıca tutabilir ve krank kolunu daha fazla hareket etmeyene kadar çevirebilirsiniz.

Şimdi diyelim ki 26 tıklama olan bir işlem yapıyorsunuz. Bu durumda, istenen öğütme boyutuna ulaşmak için krank kolunu iki tam tur (her biri 12 tıklama ile) ve iki tıklama daha yapın. Bunu yapmak, tıklamaları tek tek saymaktan çok daha kolay ve hızlıdır.

Kullanıcı Dostu

Sağlam dahili şaft, keskin bıçaklar ve çift bilyalı yataklar nedeniyle, öğütücü düzgün dönerek öğütme işlemini neredeyse zahmetsiz bir hale getiriyor.

AeroPress için uygun olan 19 öğütme ayarında 20 gr hafif kavrulmuş çekirdeği öğütmeyi denedik. Bu işlem, bir manuel öğütücü için etkileyici bir şekilde 45 saniyede tamamlandı. Bununla birlikte, öğütme deneyimi neredeyse zahmetsiz oldu. Sonuç böyle olsa da öğütücü gövdesini çapı nedeniyle küçük elleri olanlar için ideal bir değirmen olmayabilir…

Comandante öğütücünün en çok gözden kaçan yönlerinden birisi de kahve telvesi kavanozlarıdır. Ancak, son derece pratik oldukları için bu çok önemli bir detay değil.

İki kavanoza sahip olmak özellikle çok yararlı bir durum. Çünkü kahve çekirdeklerinizi tek bir kavanozda tartabilir ve öğütücünün üst kısmına kolayca dozlayabilirsiniz. BU arada, diğer kavanoza öğütebilirsiniz. Ayrıca, öğütücü tutucuların çapları birçok kahve ekipmanı üreticisiyle uyumludur. Bunlara 58 mm portafiltrelerin çoğu, Moka Pot ve AeroPress dahildir. Bu nedenle öğütülmüş kahveyi onlara aktarmak sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.

Küçük bir sorundan bahsedelim. Comandante C40’ın polimer öğütme tutucusunun cam eşdeğerinden daha fazla statik çekmesidir. Bununla birlikte bazı kullanıcılar, statik özelliğin daha temiz bir tat bırakmak için ince tozu gidermeye yardımcı olduğunu iddia ediyor. Bu aslında mantıklı. Ancak yine de daha az dağınıklık yaratan cam öğütme tutucuyu tercih ediyoruz. Artı tarafta ise polimer öğütücü daha hafif bir kurulum sunuyor ve kırılmaya karşı daha az hassastır.

Temizlik ve Bakım

Comandante kahve öğütücünün temizlenmesi ve bakımı son derece basittir. Bunu yapmak için kolayca ayırabilirsiniz.

İlk olarak öğütme ayar kadranını tabandan sökün, böylelikle iç çapak çıkacaktır. Ardından ise aksı öğütücünün tepesinden ve bilyeli yataklar üzerinde oturan rondelaları kademeleri olarak çıkaırn. Son olarak kuru bir bez kullanarak her şeyi silin ve bir fırça kullanarak kahve kalıntılarını temizleyin. Bunu yaptıktan sonra ise öğütücüyü kolayca yeniden monte edebilirsiniz.

MK3’te kırmızı bir o-ring bulunuyor, ancak yeni modelde bu yok. Bu yüzden kaybetme konusunda endişelenmeniz gereken bir parça daha az var.

Kahve yağlarının ince parçacıkların birikmesini önlemek için öğtücüyü düzenli olarak temizlemenizi öneririz.

Comandante Öğütücü Aksesuarları – Red Clix

Comandante el değirmeni, espresso için sınırlı bir kapsam sunuyor. Bununla birlikte, bu olasılığı artıran kullanışlı bir aksesuar, öğütme ayarlarının sayısını iki katına çıkaran Red Clix’tir.

Bu geliştirme, espresso demleme için çok önemlidir. Bu aksesuar olmadan Comandante C40, yaklaşık baş ayar ile 7 ila 12 tıklama arasında bir espresso aralığına sahiptir. Ancak, Red Clix yükseltmesi bunu 14 ila 24 tıklama ve 10 öğütme ayarına yükseltir.

Red Clix aksesuarını kullanırken akademeli öğütme ayar sistemi standart model kadar sağlamdır.

Comandante’nin resmi YouTube kanalındaki aşağıdaki eğitim videosu, aksesuarın nasıl takılacağını çok iyi bir şekilde açıklamaktadır.

Comandante C40 onca paraya değer mi?

Comandante C40, kalitesi göz önüne alındığında belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde pahalı bir el değirmenidir. Bununla birlikte, üstün tutarlılık sunan harika bir öğütücü arayanlar için inanın bu paraya değer! Yine de yüksek kaliteli bir elektrikli öğütücüden bile daha pahalıdır.

Timemore ve 1Zpresso da dahil olmak üzere benzer kalite sunan daha ucuz manuel öğütücüler bulunuyor. Bununla birlikte Comandante öğütücüler, yapım kalitesi ve tutarlılığı dadahil olmak üzere birçok iyi nedenden dolayı kahve profesyonelleri arasında üstün bir saygıya sahip. Bu nedenle, bir Comandante kahve değirmeni satın alabiliyorsanız, ne güvenilirlik ne de öğütme kalitesi konusunda sizi asla yarı yolda bırakmaz.

Comandante C40 MK3 vs MK4

MK4 Nitro Blade, popüler öğütücünün en güncel versiyonudur. Ancak, ilk bakışta onu öncekilerden ayırt etmekte zorlanabilirsiniz. Bununla birlikte, MK4’ü elinize aldığınızda en azından aynı düzeyce işçilik sunarken MK4’ten daha hafif olduğunu fark edeceksiniz.

Bu arada MK4 ile çalışan tüm aksesuarlar, Red Clix yükseltmesi, yedek kulplar, krank kolları ve yedek parçalar dahil olmak üzere MK4 ile de uyumludur.

MK4’ün kapağını ve tutacağını çıkarırsanız, destek braketinin yeniden tasarlanmış bir şekle sahip olduğunu fark edeceksiniz. Bu ise eski modelleri karartan bazı sorunları çözmüş görünüyor. Böylece, MK4 ile dozlama yapılırken çekirdekler, dışarı sıçramadan veya boşluklara düşmeden braketlerden kaçınarak düz bir şekilde düşüyor.

Son olarak MK4’ün öğütücü tutucularından biri, daha önce bahsettiğimiz gibi cam yerine polimer kullanıyor.

Bu farklılıkların yanı sıra, MK4’ün çapaklarında veya diğer unsurlarında başka herhangi bir önemli yükseltme göremedir. Daha da önemlisi, bu iki öğütücünün öğütme nitelikleri de aynı.

Son Karar

Comandante C40, özellikle manuel demleme yöntemleri için öğütme yaparken, zahmetsiz öğütme ve etkileyici tutarlı sonuçlar sunan yüksek kaliteli bir değirmendir. Bu arada, yapı kalitesi eşit derecede göz alıcı. Bize göre bu öğütücü piyasadaki en iyi manuel el öğütücücü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir