Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. CHP’li salıcı ve heyeti Barzani ile ne konuştu?

CHP’li salıcı ve heyeti Barzani ile ne konuştu?

Haberler Z Haberler Z -
0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki parti heyeti, Irak’ın Erbil kentinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Bölgesel yönetimden görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Görüşmede, Türkiye ve Kuzey Irak arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik konuların ele alındığı belirtildi. Açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, ziyaret amaçlarının Türkiye ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve CHP’nin ortak öneme sahip konulardaki görüşünü ifade etmek olduğunu söyledi.

Salıcı da görüşme sonrası yaptığı paylaşımla, “Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı konuşuyoruz. Komşularımızla diyalog kanallarının açık tutulması için, Ortadoğu’da suların durulması için CHP olarak üzerimize düşen her türlü yapıcı katkıyı sunacağız” dedi.

Ünal Çeviköz, Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ve Enver Ömür Polat’tan oluşan CHP heyeti bölgesel yönetimin eski başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi Lideri Mesut Barzani ile de bir araya geldi.

Sosyolog ve Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu CHP heyetinin yaptığı ziyareti CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

Cevizoğlu konuşmasında, “CHP heyeti Barzani ile hangi sıfatla görüştü? Toplantıda ne görüşüldü? Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili bulundu mu? CHP heyetinin bir sıfatı olmadığı halde ki turistik bir ziyaret midir? Ama CHP heyetinin oturuş düzenine baktığınız zaman kendilerine resmi bir heyet unvanı vermişler, görüşüyorlar oturma düzeni öyle.” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir