Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cenk Sabuncuoğlu açıkladı: Sınav kaygısını yenmek mümkün

Cenk Sabuncuoğlu açıkladı: Sınav kaygısını yenmek mümkün

Haberler Z Haberler Z -
0

Yeni yaşam global kurucularından Cenk Sabuncuoğlu çocuklar için sınav kaygısının üstesinden gelmenin mümkün olduğundan bahsetti. Açıklamalarında özellikle Z ve y kuşağı ile ilgili olarak ebeveynlerin dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Cenk Sabuncuoğlu sınav kaygısının da çocukların psikolojisinde olumsuz etkiler bıraktığından bahsetti. Ülkemizdeki sınav heyecanı öğrenmişliklerinden dolayı küçük yaşlardan itibaren çocukların sınav korkusu ve kaygısı ile yüz yüze geldiğini belirtti. Bu nedenle anne babaların ve öğretmenlerin çocukların girmek zorunda olduğu sınavlarla ilgili onlara süreç içerisinde profesyonel bir destek sunmaları gerektiğinden bahsetti.

Cenk Sabuncuoğlu açıklamalarında özellikle Koçluk desteği almanın çocukların kendisini ve yeteneklerini tanıması konusunda son derece önemli bir olgu olduğunu vurguladı.

Neredeyse her yıl sınav sisteminin değiştiği Türkiye’de çocukların yeni sınav sistemine adapte olmaları, bu yönüyle kendilerini geliştirmeleri ve sınavda başarı elde etmeleri için kaygılarını minimalize etmeleri gerektiğini belirtti.

“Sınav kaygısı yaşayan çocukların Koçluk başta olmak üzere profesyonel bir destek alması şart. Bu sebeple biz yeni yaşam  global olarak her yaştan bireye ve özellikle de gençlere bu anlamda Koçluk desteği sunuyoruz. Onların  sınav kaygılarını yenmeleri ve bu anlamda kendilerini daha başarılı bir alana hazırlamaları için destek oluyoruz. Çocuklarını sınavda başarı sağlamaları için motivasyon kaynağı bulmaları da önem arz ediyor.” dedi.

Çocuklarının doğru motive olabilmeleri için öncelikle kendilerine doğru tanımaları gerektiğini belirten Cenk Sabuncuoğlu bu anlamda çocuklarla çıkılan yolculukta onların ihtiyaç ve beklentilerine ve yeteneklerine dikkat etmek gerektiğinin altını çizdi.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir