Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bulut Akacan Finans Hakkında Bilgilendirdi

Bulut Akacan Finans Hakkında Bilgilendirdi

Haberler Z Haberler Z -
0

Bulut Akacan 1991 yılında kurulan ve bugün Kıbrıs’ın en önemli değerlerinden birisi olmayı başaran Akacan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Bu görevi üstlendiği günden bu yana şirketin hızlı gelişimi ve yükselişi finans piyasalarında da sürekli konuşuluyor. Bu başarının ardında yatan gerçekler hakkında en çok merak edilenleri Bulut Akacan ’a sorduk. İşte başarılı bir iş insanın finans konusunda tüm sektörlere sunduğu altın değerinde yaşanmışlıklar ve tavsiyeler;

Bulut Akacan’ın genç bir iş insanı olarak elde etmiş olduğu bu başarının sırrı nedir?

Ben hayatın her anını ciddiye alan bir insanım. Basitte olsa hiçbir olaya boşver demek bana uygun değil. Bu nedenle her sabah kendi programımı titiz bir şekilde düzenlerim. Yine kararlarımı alırken duygusal davranmak yerine analitik düşünmek işin çok önemli bir parçası. Ve elbette eğitim çok önemli. Başarılı bir iş insanı olmak ve böyle güçlü bir finansal yapıyı yönetiyor olmanız için işin mutfağını çok iyi bilmeniz gerekiyor. Tüm bunlar birleşince başarı zaten ortaya çıkıyor.

Akacan Holding farklı birçok sektörde dev yatırımları ile tanınıyor. Bu denli çeşitli bir finansal yapıyı yönetmek zor olmuyor mu?

Elbette zorlukları var. Ancak ekonomiyi bilen ve gelişimini yakından takip eden insanların bir arada oluşturduğu güçlü ekipler ile bir sermaye yönetmek işinizi biraz kolaylaştırıyor. Ben Kansas City of Missouri Üniversitesinde Ekonomi eğitimi aldım. Aynı zamanda ekonomi üzerine farklı programlarda söyleşiler yapıyorum. Konuyu şuraya getirmek istiyorum. Temel ekonomi bilgisine sahip olmak çok önemli. Ben ekonomi alanındaki en başarılı okullardan birisinde bu eğitimi aldım. Ancak ekonominin dinamikleri öyle hızlı gelişiyor ve değişiyor ki, temel bilgi ile birlikte bu değişimi takip edebilmeniz de gerekiyor. Her bir sektörde bulunan yatırımlarımızı hedefine ulaştırabilmek için farklı sektörlerdeki tüm gelişimleri en yakından takip ediyoruz. Ve cesur bir şekilde uygulamaya geçiyoruz.

Finans alanında çalışmak ve sizler gibi başarılı olmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz neler olur?

Çok çalışmak her zaman başarının ilk kuralı. Ve eğer finans gibi bilgi ve deneyim gerektiren bir alanda var olmak istiyorlarsa iyi bir finans eğitimi almaları gerekiyor. Ve doğru zamanda doğru karaları alabilmek gerekiyor. Alınacak olan büyük bir yatırım kararı da olsa, finansal açıdan küçük bir hamle de olsa, bu adımların acele etmeden en doğru şekilde inşa edilmesi ve zamanında o adımın atılması başarıyı beraberinde getiriyor.

Finans başlı başına bir yönetim süreci. Paranız, kaynaklarınız, fonlarınız ve sermayeniz en doğru şekilde yönetildiğinde başarılı oluyorsunuz. Burada sadece paranın harcanması değil, temin edilmesi süreci de geniş bir kapsam olarak ele alınıyor. Yani başarı aslında bir zincir halinde ilerliyor. Zincirin her bir halkası için aynı özen ve emek gerekiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir