Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bülent Gündağ Mert Kimdir?

Bülent Gündağ Mert Kimdir?

Haberler Z Haberler Z -
0

                1978 yılında Artvin’de doğmuştur. İlk, orta, lise tahsilini Artvin’de yaptıktan sonra, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda Elektronik bölümünü bitirmiştir. İki Yıl fotoğrafçılık ve reklamcılık yaptıktan  sonra, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi öğretmenliğini derece ile bitirmiştir.

                 Üniversiteden mezun sonra, üniversite zamanlarında çalışmalarına başladığı çocuklara ve ailelere matematik öğretimi nasıl öğretilmeli, çalışmalarını faaliyete geçirmeye başlamıştır. Yüzlerce çocuk ve anne baba ile çalışmalar yaparak sistemini 2006 yılında tanımlamıştır. Öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara bile çok kolay teknikler ile matematik öğretimini yüzde yüz başarı ile yapabilen bir sitemi uygulamaya başlamıştır.

                Bu arada NLP, Pazarlama, Çocuk algılama sistemleri konularında Türkiye’nin birçok ilinde seminer ve eğitimler vermiştir. Bir yandan da Samsun’da faaliyet gösteren bir yemek fabrikasına ortak olmuştur. 2010 yılında okul öncesi çocukların zihinsel gelişimi için çok önemli olan akıl oyunları konusunda eğitimler ve seminerler vermeye başlayarak, kendisine ait olan 3 akıl oyunu ile 1. derece satranç antrenörlüğü eğitimini tamamlayarak akıl oyunları satrançla birleştiren sistemler geliştirmiştir. Türkiye’de mental aritmetik yaygınlaşması sonucunda uzman eğitici ihtiyacının artması sonucunda, uzman eğitici olarak Türkiye’de öğretmenlere mental aritmetik eğitimleri vermiş, 2010 yılında Zeka Tasarım Dükkanı ismi ile ilk eğitim danışmanlık yerini kurmuştur. Yemek işi yoğunlaşması sonucunda, eğitim çalışmalarını kardeşi Nihan MERT’ e tam olarak bırakarak Türkiye’nin birçok ilinde yemek ve catring hizmeti vermeye başlamıştır.  

                Bu arada Türkiye’de beşyüzbin kullanıcıya ulaşan Anlayarak Hızlı Okuma programı olan AHOB adlı bir programın tasarım danışmanlığını yaparak çıkmasına sebep olmuştur. 2015 yılında ortağından ayrılarak Çorum Sungurlu’da kendi yemek şirketini açarak dört yıl Türkiye genelinde yemek hizmeti vermiştir.

                2019 yılına kadar yemek işine devam eden Bülent Gündağ Mert 2019 Eylül ayında eğitim hayatına geri dönerek. Yeni ismi SİHİRLİ MATEMATİK olan çocuklara temel matematik eğitimini öğretmeyi amaçlayan sitemi ile hızla yayılmaya başladı. Binlerce öğretmen ve anne babaya eğitimler vererek sistemin yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Bu konuda çıkan onlarca kitap program ve eğitim materyaline danışmanlık yapmış bir çok okulda televizyon programında konuk olarak katılarak matematik eğitiminin kolay yollarını anlatmış ve anlatmaya devam etmektedir. Kurmuş olduğu sistem 2021 tarihi itibar ile 35 ilde 100 e yakın yerde kullanılmaya başlanmış, birçok öğretmen ve okul artık bu sistemi kullanmaya başlamasını sağlamıştır.

                Evli olan Bülent Gündağ Mert, Gündağ Toprak Mert ve Gündağ Demir Mert adında iki çocuk babasıdır. Samsun İlkadım’da bulunan tek işyeri ile çocuklara, anne babalara ve öğretmenlere eğitim verirken birçok okula ve eğitim kurumuna, eğitim materyaline danışmanlık yapmaya devam etmektedir.

İnstagram: https://www.instagram.com/sihirlimatematikbgm/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir