Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bitget ve BCG, Kripto Borsalarının Web3 dönüşümünü sağlamada önemli bir rol oynamasını öngörüyor

Bitget ve BCG, Kripto Borsalarının Web3 dönüşümünü sağlamada önemli bir rol oynamasını öngörüyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Bu rapor, gelişen bir türev piyasası, hızlı işlem hacmi büyümesinin momentumları, düzenleme etkileri ve yenilikçi uygulamalar gibi farklı merceklerden kripto borsaları için gelişen ortam hakkında yoğun bir çalışma sunuyor. Rapor ayrıca, kripto borsaları için büyüme yollarına ilişkin perspektiflerin yanı sıra, son durum rekabet ortamı hakkında ileriye dönük bir bakış açısı getiriyor.

 

Rapor hakkında yorum yapan Bitget Yöneticisi Gracy Chen, “Bu rapor, kripto borsaları ve gelecekteki kazanma operasyonları etrafında dönen keskin bilgilerle kripto pazarındaki son gelişmelere ışık tutuyor. Bu tür piyasa koşullarına rağmen yatırımcılardan büyük bir ilgi görmeye devam ediyoruz. Raporun bulgularına göre, kripto işlem hacmi hala büyümek için geniş bir alana sahipken, LATAM ve APAC, daha yüksek pazar potansiyeli ve ilerici kripto düzenlemeleri nedeniyle küresel oyuncuların genişlemesi için en çekici iki bölge olmaya devam ediyor. Bu iki bölge öncelikli odak noktamız arasında yer aldığından, geliştirme stratejimizi yansıtan aynı görüşte. Bu arada, dünyanın geri kalanı için finansal bağımsızlığı artırma vizyonuyla ürünlerimizi yaratıcılık ve yenilikle geliştirmeye, kripto ve sosyal ticaretin benimsenmesini artırmaya devam edeceğiz.”

 

BCG Yönetici ve Kıdemli Ortağı Tjun Tang, “Piyasadaki son bozulmaya rağmen, pazarın ileride büyüme fırsatları olduğuna inanıyoruz. Kripto borsaları, erişim, likidite ve altyapı sağlayarak Web3 ekosisteminde önemli bir rol oynuyor. Yoğunlaşan rekabetle birlikte, kripto borsaları dinamik piyasa durumuna uyum sağlamalı ve rekabeti kazanmak için stratejilerini değiştirmelidir. Bu raporda, Web3’ün benimsenmesinin geleceği, ortaya çıkan yüksek potansiyel pazarlar, kripto borsası rekabet ortamı ve gelecekteki son durum hakkında perspektifler sunuyoruz. Kripto borsalarının keşfedebileceği benzersiz büyüme fırsatlarını vurguluyoruz: temel teklifleri güçlendirmek ve ölçeklendirmek; bitişik ürünlere ve tekliflere genişlemek; yenilikçi iş modelleri geliştirmek. Web3 çözümlerini geleneksel endüstrilere getirmede öncülük ediyor.”

 

Rapor hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki özetine bakın veya raporun tamamını buradan görüntüleyin: https://bit.ly/3RSBDDC

 

Bitget Hakkında

 

2018 yılında kurulan Bitget, dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biridir. Şu anda dünya çapında 50’den fazla ülkede iki milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Bitget, 20’den fazla ülkeye yayılan 500 kişilik bir iş gücüyle 2021’de merkezi olmayan finansı teşvik etme misyonunu hızlandırdı.

 

Bitget’in Haziran 2019’da kripto türevleri pazarındaki resmi lansmanından bu yana, platform artık dünyanın en büyük kripto copy trade ve türev borsalarından biri haline geldi ve hacme göre türev işlemler için CoinMarketCap ve CoinGecko tarafından global olarak ilk beşte yer alıyor. Bitget’in amiral gemisi ürünü Tek Tıkla Copy Trade, dünya çapında kripto türevleri traderları için deneyime yenilik getiren 20.000’den fazla copy traderı kendine çekti.

 

‘Better Trading, Better Life’, felsefesine sıkı sıkıya bağlı kalarak, Bitget, Web2 ve Web3’ü aşan, CeFi ve DeFi’yi birbirine bağlayan ve geniş bir köprü ile sonuçlanan portal olmayı hedefleyerek, global olarak kullanıcılara kapsamlı ve geniş kripto ağına güvenli ticaret çözümleri sağlamayı taahhüt eder. Eylül 2021’de Bitget, dünyaca ünlü futbol takımı Juventus’un ilk forma partneri ve kısa süre sonra PGL Major’ün resmi espor kripto partneri olarak sponsorluğunu duyurdu. Önde gelen espor organizasyonu Team Spirit ve Türkiye’nin önde gelen ve köklü futbol kulübü Galatasaray ile ortaklıklar da 2022’nin başlarında duyuruldu.

 

Boston Consulting Group Hakkında Boston Consulting Group

Boston Consulting Group, en önemli zorlukların üstesinden gelmek ve en büyük fırsatlarını yakalamak için iş dünyası ve toplum liderleriyle ortaktır. BCG, 1963’te kurulduğunda iş stratejisinde öncüydü. Bugün, karmaşık değişime ilham veren, kuruluşların büyümesini sağlayan, rekabet avantajı sağlayan ve nihai etki yaratan tam bir dönüşümle müşterilerimize yardımcı oluyoruz.

 

Başarılı olmak için kuruluşların dijital ve insan yeteneklerini harmanlaması gerekir. Çeşitliliğe sahip küresel ekiplerimiz, derin endüstri ve işlevsel uzmanlık ile değişimi tetikleyecek bir dizi bakış açısı getiriyor. BCG, teknoloji ve tasarım, kurumsal ve dijital girişimler ve iş amacı ile birlikte öncü yönetim danışmanlığı yoluyla çözümler sunar. Firma genelinde ve müşteri organizasyonunun tüm seviyelerinde benzersiz bir işbirlikçi modelde çalışarak müşterilerimizin gelişmesine olanak sağlayan sonuçlar üretiyoruz.

 

Medya soruları için lütfen iletişime geçin:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

Özet

 

Genel kripto endüstrisinin güçlü tarihsel büyümesi ve dünya çapında artan benimseme

Kripto piyasasındaki son bozulmalara rağmen, kripto ekonomisinin kalıcı olacağına inanıyoruz
Küresel merkezi kripto işlem hacmi 2021’de 54 trilyon dolardı. Spot işlem hacmi 20,6 trilyon dolardı, 2016 hacimlerinin 2.000 katından fazla. Tarihsel olarak, spot işlem hacmi, genel kripto piyasası değeri ve oynaklığı ile güçlü bir şekilde ilişkilidir.
Kripto hala benimsenme eğrisinin başında:
Değer açısından: Hisse senetlerinde tutulan %25’in aksine, bireysel servetin yalnızca %0,3’ü şu anda kripto varlıklarında tutuluyor
Hacim açısından: kripto benimsenme düzeyi şu anda 1998 yılındaki internete yakın. Kripto benimseme trend çizgisi devam ederse, tahmin etmek zor olsa da, toplam kripto kullanıcılarının sayısı 2030 yılına kadar 1 milyara ulaşabilir

Kripto Borsalarının Büyümesini Etkileyen Üç Makro Eğilim

Kurumsal katılımın artmasıyla piyasanın karmaşıklığı
Küresel üç aylık spot işlem hacmi, 2022’nin ilk çeyreğine kadar olan iki yılda yedi kat artarak 3,2 trilyon dolara yükselirken, kripto türevleri aynı zaman diliminde on iki kat artarak 6,3 trilyon dolara ulaştı.
Kurumsal yatırımcılar, çoğunlukla prop ticaret firmaları, daha fazla ticaret stratejisi uygulama esnekliği, daha yüksek sermaye verimliliği, daha iyi risk yönetimi ve vergi verimliliği nedeniyle türev işlemlere çekilmektedir.

 

Web3 uygulamalarının hızlı gelişimi, altcoinlerin işlem hacminde artışa yol açmaktadır
Web3 uygulamaları, blok zinciri teknolojisinden yararlanarak, gerçek hayattaki uygulamalarda kriptonun faydasını artırmaktadır. 2017’de ~800 olan uygulama sayısı bugün ~10.000’e yükseldi
Kripto borsaları, likidite sağlayarak Web3 ekosistemini etkinleştirmenin anahtarıdır. Bazı durumlarda, merkezi borsalar, borsa saklama cüzdanları aracılığıyla kripto gözetimi için altyapı sağlama sorumluluğunu da üstlenebilir.
Web3’ün ortaya çıkışını göstermek için, 2020 ve 2021 arasındaki spot işlem hacmi artışının %70’inden fazlası BTCve ETH dışı tokenler tarafından yönlendirildi

 

Gelişmekte olan piyasalar, kripto benimsemede öncülük ediyor; 2021 işlem hacmindeki önemli artış
Gelişmekte olan piyasalar ve gelişmiş APAC ülkeleri, 2021’de küresel spot işlem hacimlerinin 1/3’ünü ve küresel türev işlem hacimlerinin yaklaşık %40’ını oluşturdu.
MEA, LatAm ve APAC’da spot işlem hacmi Ocak 2021’de %26’dan Aralık 2021’de %32’ye yükseldi. Aynı bölgedeki türevlerin hacim payı %39’dan %42’ye yükseldi
Gelişmekte olan bazı pazarlarda kripto penetrasyonu gelişmiş ülkelerden zaten daha yüksek; Örneğin, Nijerya’daki kripto penetrasyonu, ülkedeki geleneksel bankacılık penetrasyonundan bile daha yüksek, %40’ın üzerinde.
LatAm ve APAC, daha yüksek pazar potansiyeli ve nispeten daha ilerici ve belirli kripto düzenlemeleri nedeniyle küresel oyuncuların genişlemesi için en çekici iki bölgedir.
Gelişmekte olan ülkelerdeki bazı kullanım örnekleri, yalnızca yatırım yapılabilir bir varlık olmanın ötesine geçer: geleneksel finansal altyapıya daha ucuz bir alternatif olarak havaleden kripto destekli ödemelere kadar değişebilir.
Merkezi olmayan özerk kuruluşlar (DAO’lar) tarafından koordine edilen çalışmanın geleceği, yeni işbirliği kullanım durumlarının kilidini açacak

Kripto türevleri için büyüme beklentileri

Türevlerle ilgili olgun düzenleyici ortamlara sahip daha gelişmiş finansal piyasaları yansıtan daha yüksek kripto türevleri büyümesi bekliyoruz. Genel kripto türevi-spot oranının, geleneksel hisse senedi piyasalarında gözlemlenenlere yaklaşması bekleniyor.
Sürekli takaslar yerine vadeli işlemleri ve seçenekleri tercih eden kripto türevlerinde daha fazla ürün yeniliği.
Kurumsal yatırımcıların ortaya çıkması, riskten korunma ve risk yönetimi talebini artırdı
Son piyasa olayları ve oynaklık göz önüne alındığında, türev ürünler için spot piyasalara kıyasla potansiyel olarak daha sıkı düzenlemeler bekleyebiliriz.

Kripto Borsası Son durum perspektifleri

Kripto borsası ortamı, 2021’de spot işlem hacminin yaklaşık %70’ini ve türev işlem hacminin yaklaşık %90’ını oluşturan ilk beş kripto borsası ile yoğunlaşmıştır.
Geleneksel finans piyasası manzarasının tarihsel olarak nasıl geliştiğine benzer şekilde, düzenlemeler rekabetçi nihai durumu şekillendirmede ve tekelleri önlemede önemli bir rol oynayacaktır. Özellikle son piyasa olaylarından sonra düzenleyicilerden giderek daha proaktif bir duruş gözlemliyoruz.
Geleneksel finansla kıyaslama yaparak, ilk beş borsanın piyasayı konsolide etmeye devam edeceği ve Küresel olarak spot işlemlerde %65-75 pay alacağı rekabetçi bir son durum tahmin ediyoruz
Benzer şekilde, ilk beş borsanın konsolide olmasını ve gelişen piyasalarda türev işlemlerin %80-90’ına ve daha sıkı düzenleyici ortamlar ve yerel düzenleyici oyuncuların rekabeti nedeniyle gelişmiş ekonomilerde türev işlemlerde %70-80’e ulaşmasını bekliyoruz.

Kripto Borsası Büyümesi için Başucu Kitabı

Kısa ve orta vadede, kripto borsaları, temel müşterilerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanarak ve gelişmekte olan pazarlara genişleyerek ürün tekliflerini güçlendirmeye odaklanmalıdır.
Orta ve uzun vadede, kripto borsaları farklı büyüme taktiklerinin bir kombinasyonunu keşfetmelidir.
NFT’ler ve DeFi gibi bitişik alanlara genişlemesi
Ekosistemleri ve kullanıcı büyümesini önyüklemek için borsa tokenlerinden yararlanması
Özellikle finansal altyapının nispeten olgunlaşmamış olduğu ve kripto destekli altyapının geleneksel finansı geçme potansiyeline sahip olduğu gelişmekte olan pazarlarda geleneksel finans kullanım durumlarını benimsemesi

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir