Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Birleşik Krallık’ta yükseköğretim için Türkiye’den sekiz öğrenciye GREAT burs imkanı

Birleşik Krallık’ta yükseköğretim için Türkiye’den sekiz öğrenciye GREAT burs imkanı

Haberler Z Haberler Z -
0

British Council’ın Birleşik Krallık’tan sekiz üniversite ile birlikte hayata geçirdiği GREAT Burs Programı, sekiz öğrenciye lisansüstü burs olanağı sunuyor ve her öğrenci için 10 bin Sterlin burs desteği sağlıyor.

British Council’ın, Birleşik Krallık ile ortaklaşa yürüttüğü Study UK kampanyası kapsamında sunduğu GREAT Bursları 2022 programı ilan edildi. GREAT Burs Programı, Türkiye’den öğrencilere 2022 sonbaharından itibaren Birleşik Krallık’ta lisansüstü eğitim alma fırsatı sunuyor.

Aralarında Anglia Ruskin University, Royal Agricultural University, University of Bradford, University of East Anglia, University of Edinburgh, University of Hull, University of Northampton ve University of York’un bulunduğu Birleşik Krallık’ın önde gelen sekiz üniversitesi, Türkiye’den öğrenciler için burs imkanı sağlıyor.

Burslara son başvuru tarihleri, Mayıs ve Haziran 2022 olarak değişiklik gösteriyor. Bazı üniversitelerin burslarına başvurular, belli lisansüstü programları için geçerli olmakla beraber, başvurular Ocak ayı itibariyle başlıyor. Başvuru koşulları arasında; Türkiye vatandaşı olmak ve üniversitedeki bir lisansüstü programının tüm şartlarını yerine getirerek kabul almış olmak yer alıyor. Öğrenciler, üniversitelerin sayfalarında yer alan başvuru koşullarını dikkatle inceleyerek doğrudan üniversitelere başvurularını yapabiliyor. Burs almaya hak kazanan öğrenciler, başvuruların değerlendirilmesinin ardından üniversiteler tarafından iletişime geçiliyor.

Türkiye’de, Birleşik Krallık’taki eğitime erişimi genişletmeyi amaçlayan GREAT bursları, aynı zamanda Birleşik Krallık’taki üniversitelerin çeşitliliğini ve öğrencilerin başvuru yapabilecek programlar açısından seçeneklerinin ne kadar fazla olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye’den, her yıl eğitim almak için Birleşik Krallık’ı seçen 4400’ün üzerinde öğrenci ile GREAT bursları, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında güçlü bağlantılar kurulmasına ve Birleşik Krallık’a Türkiye’den gelen tüm öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.

2022-23 akademik yılında, sekiz farklı üniversiteden Türkiye’den sekiz öğrenciye lisansüstü programın öğrenim ücretini karşılamak üzere verilecek her bir bursun değeri 10.000 Sterlin’dir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir