Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Atina’da büyük hayal kırıklığı! Almanya safını belli etti

Atina’da büyük hayal kırıklığı! Almanya safını belli etti

Haberler Z Haberler Z -
0

Türkiye’nin Doğu Akdeniz hamleleriyle çaresiz kalan Yunanistan, Fransa’dan savaş uçakları satın aldı, ABD’den F-35 istedi ve müttefikleriyle yeni tatbikatlara girişti.

Türkiye karşıtı blokta yer alan Mısır ve Yunanistan, haftalar içinde yeni bir tatbikat düzenledi. Yunan Genelkurmay Başkanlığı, bir savaş gemisinin İskenderiye’ye gittiğini duyurdu.

Hydra isimli fırkateynin Mısır donanması tarafından icra edilen tatbikata katıldığı belirtilen açıklamada, gösterinin Doğu Akdeniz’de güvenlik ve istikrarı garanti ettiği savunuldu.

İki hafta önce bizzat Mısır’ı ziyaret eden Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, tatbikata ilişkin paylaştığı Twitter mesajında Kahire yönetimiyle işbirliğini artıracaklarını söyledi.

Yunanistan, Türkiye korkusuyla girdiği silahlanma yarışında ilk somut hamlesini hafta içinde yaptı, Rafale jetleri için Fransa ile resmi anlaşmayı imzaladı.

Yunan basını, Rafale jetlerinin ilk testinin Atina yakınlarındaki Tanagra’dan havalanacak uçaklarla gelecek hafta Ege Denizi semalarında gerçekleşeceğini yazdı.

Fransız üst düzey teknik ekibin 2 Şubat’ta Yunanistan’a geleceğini belirten haberlere göre, İskiri adlı eğitim uçuşunda Rafale jetleri Yunan pilotların kontrolünde kalkış yapacak.

Tatbikatta Yunan F-16’ları ve Mirage’larının da yer alacağını belirten yerel medya, Rafale jetlerinin katılımıyla yerdeki radar sisteminden silahlara kadar birçok başlığın test edileceğini aktardı.

‘İlk çarpışma testi’ başlıkları atan Yunan medyası, günlerdir Rafale jetlerinin alınmasıyla Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de hava üstünlüğünün el değiştirdiğini savunuyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Almanya’dan daha önce anlaşması yapılan altı denizaltının Türkiye’ye verilmemesini ve ambargo uygulanmasını talep etti. Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Yunan mevkidaşının talebini reddetti ve 214 sınıfı altı avcı denizaltının Türkiye’ye teslim edileceğini bildirdi.

Halihazırda söz konusu denizaltılardan elinde dört adet bulunan Atina yönetimi, geçtiğimiz yıl Kasım ayında da yine benzer bir taleple Berlin yönetiminin kapısını çalmış ancak yine olumsuz yanıt almıştı. Almanya’nın bir kez daha Türkiye’yi desteklediğini kaydeden Yunan medyası, Atina yönetiminin bir kez daha hayal kırıklığı yaşadığını duyurdu.
 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir