Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Apple’ın M1 Ultra’sı Nvidia RTX 3090’ı geride bırakamadı! Halbuki tam tersi bekleniyordu

Apple’ın M1 Ultra’sı Nvidia RTX 3090’ı geride bırakamadı! Halbuki tam tersi bekleniyordu

Haberler Z Haberler Z -
0

Apple, en güçlü Apple Silicon işlemcisi M1 Ultra’nın tanıtımını Intel’in en iyi işlemcisini veya Nvidia’nın RTX 3090 ekran kartını geride bırakabileceğini gösteren tablolar ile gerçekleştirmişti. Ancak yapılan testte M1 Ultra’nın beklentilerin tam tersine Nvidia RTX 3090’ı geçemediği iddia edildi.

Apple, Mac Studio’da kullanılan ve şirketin şimdiye kadarki en güçlü Apple Silicon işlemcisi olan M1 Ultra’yı 8 Mart’ta düzenlenen “Peek Performance” etkinliğinde tanıtmıştı. Apple işlemcisi için Intel’in en iyi işlemcisini veya Nvidia’nın RTX 3090 GPU’sunu geride bırakabileceğini gösteren tablolar kullandı. Apple burada direkt Nvidia RTX 3090’ın adını vermedi ancak “en üst düzey harici GPU” dedi.

DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERMEDİ

Apple’ın iddialarına ve tablolarına rağmen, yeni M1 Ultra yongasının internet sitesi The Verge tarafından gerçekleştirilen benchmark testine göre ham GPU performansı açısından Nvidia’nın RTX 3090’ından daha iyi performans gösteremediği ileri sürüldü.

Sitenin Geekbench 5 grafik testlerini kullanarak M1 Ultra’yı Nvidia RTX 3090 ile karşılaştırmaya karar verdiği ve bu çipin tam güçte çalıştırıldığında Nvidia’nın çipiyle eşleşemediği iddia edildi.

Sitenin iddiasına göre Mac Studio, 16 çekirdekli Mac Pro’yu geride bıraktı ancak performansı RTX 3090’ın yaklaşık yarısı kadar oldu.

Şimdi, bu test sonucuna ve ortaya konulan argümanlara karşı Apple’ın söyleyecekleri merakla bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir