Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ali Çınar ABD’den bildiriyor! Madde madde Afganistan meselesi

Ali Çınar ABD’den bildiriyor! Madde madde Afganistan meselesi

Haberler Z Haberler Z -
0

Ali Çınar’ın açıklamaları şöyle:

ABD’de Afganistan konusu ana gündem maddelerinden birisi, 31 Ağustos itibarıyla ABD askerleri Afganistan’dan çekilecekler.

“AFGAN HÜKÜMETİ 6 AY İÇİNDE ÇÖKECEK”

Pentagon’dan yapılan açıklamada Taliban hedeflerine hava operasyonlarıyla saldırıların devam edeceği ve Afgan ordusuna yardımın da çekilmeden sonra devam edeceği belirtiliyor ancak net olan ABD istihbarat raporlarınca Afgan hükümetinin 6 ay içinde çökeceği ve Taliban’ın Kabil’i ele geçireceği doğrultusunda.

“KAOSA GİDECEĞİ YÖNÜNDE NET GÖSTERGELER VAR”

Afganistan’ın çok ciddi şekilde kaosa gittiği dile getiriliyor. Son 1 ayda binin üzerinde toplam can kaybının olması BMGK’da da ele alınmıştı. Açıkçası Amerika ve NATO Kuvvetleri Afganistan’ı net şekilde bundan sonraki yol haritasına ne olacağını bilmiyorlar. Kaosa gideceği doğrultusunda net göstergeler bulunmakta.

TÜRK-AMERİKAN İLİŞKİLERİ

Aynı şekilde Türk Amerikan ilişkilerinde de Afganistan şu anda ana gündem maddesi ancak. Türkiye’nin havalimanını koruması konusunda da bir nihai anlaşma yok. İki tarafta detayları konuşmaya devam ediyor. Burada Türkiye’nin hem bütçe hem de lojistik anlamda desteklerinin olduğu biliniyor ama Pentagon’dan yapılan açıklamalarda görüşmelerin hala devam ettiğini ve nihai sonuç olursa Türkiye’ye güvendiklerini bu konuda belirtiyorlar. Açıkçası Türkiye şu anda Amerika’dan gelecek cevabı bekliyor. Tahminimizce bu ay sonuna kadar burada bir netlik olacağı beklentisi var ama genel olarak Biden yönetimi Afganistan konusunda ‘Artık biz çekiliyoruz. Bundan sonra Afgan halkı kendi bildiğini kendi yapsın’ diyor.

11 EYLÜL TÖRENLERİ

Son olarak 11 Eylül anma törenleri var, hazırlıklar devam ediyor. Burada da 11 Eylül’de hayatını kaybeden kişilerin yakınları kamuoyuna 1 mektup yazarak eğer Biden’ın 11 Eylül’de yapılanları ve istihbarat anlamındada detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşmazsa törenlere gelmemesini istiyorlar. Şu anda 11 Eylül hazırlıkları öncesinde Biden’a ve yönetimine bir tepki olduğunu söyleyebilirim.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir