Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AFAD Duyurdu: Kocaeli’de 4.5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

AFAD Duyurdu: Kocaeli’de 4.5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Haberler Z Haberler Z -
0

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kocaeli’de 4.5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 7 kilometre altında gerçekleştiği açıklandı.

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre deprem, yerel saatle 14:30’da Kocaeli’nin merkez ilçesi Gebze’de hissedildi. Şiddeti nedeniyle çevre ilçelerde de hissedilen deprem, kısa süreli panik yaşanmasına sebep oldu.

Deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı açıklanırken, bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Kocaeli Valiliği ise vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaya davet etti. Valilik, depremin ardından kamu kurumlarına ve belediyelere de bir dizi talimat verdi.

Öte yandan, depremin ardından birçok vatandaş sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. Bazı kullanıcılar, depremin şiddeti nedeniyle evlerinden çıktıklarını belirterek yaşadıkları panik anlarını anlattı.

Son zamanlarda Türkiye’de birkaç şehirde depremler yaşanıyor. Uzmanlar, ülkemizin deprem kuşağı üzerinde yer aldığını ve bu nedenle depremlerin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, vatandaşlar afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalı ve yetkililerin uyarılarını dikkate almalıdır.

İlgili Yazılar