Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. adidas Bozcaada Yarı Maratonu denizlerin ve okyanusların geleceği için koşuldu

adidas Bozcaada Yarı Maratonu denizlerin ve okyanusların geleceği için koşuldu

Haberler Z Haberler Z -
0

Denizlerdeki plastik atık kirliliğine dikkat çekerek bu konuda bir önlem alınması için Parley ile birlikte Run For The Oceans’ı başlatan adidas’ın bu kapsamda düzenlediği adidas Bozcaada Yarı Maratonu 4 Haziran’da koşuldu. adidas 4-5 Haziran tarihlerindeki etkinliklerle uzun bir hafta sonu olarak planladığı maratonla yaza merhaba derken, sürdürülebilir bir dünyanın önemine de dikkat çekti.

adidas Bozcaada Yarı Maratonu ve 10 K Koşusu, Türkiye’den ve Almanya, Litvanya, Yunanistan, İsviçre, Belarus, Fas gibi dünyanın dört bir yanından profesyonel ve amatör yaklaşık 2 bin katılımcıyla 4 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Adanın doğal güzelliği, temiz havası, tarihi dokusunun sporla birleştiği adidas Bozcaada Yarı Maratonu’nda bir festival havası yaşanırken Bozcaada’da katılımcılar, yazın başlangıcını Türkiye’nin en özel noktalarından birinde, koşarak kutladılar.

Bozcaada’nın doğal güzelliği içerisinde zorlu bir parkurda gerçekleştirilen organizasyonda Yarı Maraton 21K ve 10K olmak üzere iki kategoride koşuldu. 08.30’da adidas runners koçları eşliğinde yapılan ısınma hareketlerinin ardından ilk olarak saat 09.00’da 21K yarı maratonun startı verildi. 09.30’da verilen start ile de 10K koşusu başladı. Koşular Bozcaada Cumhuriyet Meydanı’nda başladı ve sona erdi. Dereceye giren sporcular ödüllerini yarışma sonrası Bozcaada Meydanı’nda düzenlenen törenle aldılar.

adidas Bozcaada Yarı Maratonu’nu Kadınlar kategorisinde Rahime Tekin, 1:36 ’lık derecesiyle, erkeklerde ise adidas runners koşucularından İlker Kökçe, 1:25’lik derecesiyle birinci olarak tamamladı. Her iki sporcuya da ödülleri adidas Türkiye Genel Müdürü Hakan Atalay tarafından takdim edildi.

Bu yıl Bozcaada Yarı Maratonu’na tüm dünyada 23 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Run For The Oceans kapsamında sponsor olan adidas, sürdürebilirlik temasına uygun çeşitli etkinliklere imza attı. Bu tarihlerde adidas Running uygulamasıyla kaydedilen koşu, tenis veya futbol gibi birçok etkinlik dahilinde her 10 dakikalık aktivite için Parley, plajlardan bir plastik şişenin eşdeğer ağırlığını, uzak adalar ve okyanusa ulaşmadan önce kıyı şeritlerinden temizliyor (maksimum 250 bin kg’a kadar).

adidas Kıdemli Pazarlama Direktörü Onur Demircan; “Değişimin bir parçası olabilmek için çok çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında yaptığımız organizasyonlardan biri de adidas Bozcaada Yarı Maratonu oldu. Plastik kirliliğinin sona ermesine yardımcı olmak için yola çıktığımız maratonda 21K Yarı Maraton ve 10K koşusuyla sesimizi, spordan aldığımız güçle iyilik için yükselttik. Bireysel olarak harekete geçebilir, birlikte bir etki yaratabiliriz. 8 Haziran’a kadar herkesi adidas Running uygulaması üzerinden kaydolarak harekete geçmeye davet ediyoruz. ” dedi.

Çevreye duyarlı hafta sonu

adidas ÇEVKO ile işbirliği çerçevesinde Bozcaada’ya maratona gelenlerin yarattığı trafiğin etkisiyle ortaya çıkan karbon ayak izine karşılık ağaç dikimi de planlandı. Maraton hafta sonu boyunca Geyikli iskelesinden Bozcaada’ya ve adadan Geyikli’ye giden kişilerin karbon ayak izi hesaplandı. Toplamda ortalama 3 bin kişinin neden olduğu karbon emisyonuna karşılık gelecek miktarda ağacın dikimi ÇEVKO tarafından gerçekleştirilecek. adidas ayrıca, yarı maratonun gerçekleştirildiği hafta sonu boyunca tüm etkinlik ve aktivasyonlarda kullanılan malzemeleri, dereceye girenlerin madalyaları da dahil tamamen sürdürülebilir, geri dönüştürülmüş materyallerden temin etti. Spor ve müziğin bir arada olduğu eğlenceli hafta sonunda hem adidas üyeleri hem de sporcular ileri dönüşüm ve kişiselleştirme atölyeleri ve plogging gibi aktivitelere katıldılar.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir