Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 2022’de Ev Hanımı Vize Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

2022’de Ev Hanımı Vize Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

Haberler Z Haberler Z -
0

 

Vize başvuru dilekçesi, seyahat edilen ülkenin konsolosluğuna ya da büyükelçiliğine hitaben yazılan ve seyahat planıyla beraber seyahatin nasıl karşılanacağı gibi bilgilere yer verilen dilekçe türüdür. Herhangi bir kurumda veya işyerinde çalışmayan, ev hanımı olarak vizeye başvuran kişilerin vize başvurusunda ev hanımı vize dilekçesi yazması gerekmektedir. Ev hanımı vize dilekçe örneğinde, başvuru sahibine ait kimlik bilgileri, seyahat amacı, seyahat tarihleri, konaklama ve ulaşım bilgileri, finansal durum ile seyahatten sonra vatandaşı olunan ülkeye geri dönüş niyetinin belirtilmesi gerekmektedir.

 

Ev hanımlarının vize başvuruları için dilekçe yazımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri, son 5 yılda Türkiye’deki en yüksek vize başvuru onay oranına sahip akredite kuruluş olan Vizem.net’in danışmanlarına sorduk.

 

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Eş İçin Vize Sponsor Dilekçe Örneği Kime Hitaben Yazılır?

 

Eş için vize sponsor dilekçe örneği, vize başvurusu yapılan ülkenin ilgili dış temsilciliğine hitaben yazılmaktadır.

Ev Hanımları İçin Vize Başvuru Dilekçesinde Hangi Bilgiler Yer Almalıdır?

 

Ev hanımları için vize başvuru dilekçesinde yer alması gereken bilgiler aşağıda listelenmiştir.

 

  • Seyahat nedeni/ amacı: Vize başvurusunda bulunacak ev hanımının ilgili ülkeye neden gitmek istediğini, hangi amaçlarla ilgili ülkede bulunacağını destekleyici bilgilerle sunması gerekmektedir.
  • Vize talep süresi: Talep edilen vizenin ne kadar süre geçerli olması isteniyorsa dayanaklarla birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Kişisel bilgiler: Vize başvuru sahibine ait ad, soyad, doğum tarihi, eğitim bilgileri, kimlik numarası ve pasaport bilgileri gibi kişisel bilgilerin belirtilmesi gerekmektedir.
  • Eş ve çocuk bilgileri: Vize başvurusunda bulunan ve ev hanımı olan kişinin eşi ile ilgili mesleki bilgileri, evlilik geçmişi ve varsa çocukları hakkında bilgilerin beyan edilmesi gerekmektedir.
  • Gidiş- dönüş tarihlerini gösteren ulaşım aracı biletleri veya rezervasyonları: Talep edilen vize süresi ile uyumlu olacak şekilde düzenlenmiş uçak biletlerinin veya rezervasyonlarının ifade edilmesi gerekmektedir.
  • Konaklama bilgileri: Vize başvuru sahibinin ilgili ülkede geçireceği süre boyunca nerede konaklayacağına dair otel rezervasyonu ya da yanında konaklanacak kişiye ait ikametgah bilgileri sunulmalıdır.
  • Finansal sponsor: Vize başvuru sahibi olan ev hanımları çalışmadığı için ilgili ülkeye yapacağı seyahatte yapılacak masraflar için finansal desteği kimin sunacağına dair bilgi verilmelidir. Vize başvuru sahibine finansal olarak sponsor olacak kişiye ait dilekçenin de eklenmesi gerekmektedir.

 

Ev hanımları için vize başvuru dilekçesi, başvuru yapılan ülke ve başvuru sahibinin özel koşulları doğrultusunda Vizem.net ülke danışmanları tarafından yazılabilmektedir.

Ev Hanımı Vize Başvuru Dilekçesi Örneği Hangi Dilde Yazılmalıdır?

 

Ev hanımı vize başvuru dilekçesi örneği, başvuru yapılan ülkenin ana dilinde veya İngilizce olarak yazılabilmektedir. Bulgaristan, Almanya ve Estonya gibi AB ülkeleri Türkçe olarak da kabul etmektedir.

İngilizce Ev Hanımı Vize Dilekçe Örneği

 

İngilizce ev hanımı vize dilekçe örneği aşağıdaki gibidir.

 

20.02.2022

 

Consulate The Federal Republic of ……., İstanbul

 

Dear Sir/ Madam,

 

I, ………., whose passport number is ……….. would like to travel to your country between the dates…….. – ……… for sightseeing in ……..

 

I’m writing this letter in support of my visa application to your consulate. I would like to provide some information regarding my life, family and financial status.

 

I was born on ..………. I have been married to my husband …….. since ……… We have a son, …….. who is …….. years old. We live in our own house in ……… We live with my husband’s salary and rental income.

 

My son and I would like to visit …… for ….. days. …… is the one of the countries where I would like to see in my life. Especially, I want to see the ……. and ……..

 

All our expenses during the travel will be paid by my husband. The purchased flight tickets are attached. The flight will be departured from …….. in ……. and landed to……….. We will return to Turkey in ……… My son will continue to his school.

 

We will stay in …….. Hotel. Our reservation starts …….. and finishes ……….

 

Your kind consideration to this request will be greatly appreciated. If you need any further information please do not hesitate to contact me.

 

Best Regards,

……..

Ev Hanımı Vize Dilekçe Örneği Elle Mi Yazılmalıdır?

 

En hanımı vize dilekçe örneği genellikle elle veya bilgisayar çıktısı olarak kabul edilmektedir, ancak ilgili ülkeye ait dış temsilciliğin uyguladığı vize kurallarına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

 

Ev hanımlarının vize başvuru süreçleri ile ilgili merak edilenleri Vizem.net danışmanlarına sorduk ve aldığımız cevapları aşağıda sıraladık.

Ev Hanımlarına En Kolay Vize Veren Ülkeler Hangileridir?

 

Ev hanımlarına en kolay vize veren ülkeler aşağıda sıralanmıştır.

 

  • Almanya vizesi
  • Bulgaristan vizesi
  • Fransa vizesi

Ev Hanımı Vize Başvurularında İstenen Diğer Belgeler Nelerdir?

 

Ev hanımı vize başvurularında istenen diğer belgeler aşağıda listelenmiştir.

 

  • Pasaport: Talep edilen vize tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerliliği olan ve son 10 yıl içinde düzenlenmiş pasaportun ibraz edilmesi ve varsa eski vizelerin fotokopilerinin sunulması gerekmektedir.
  • Vize başvuru formu: İlgili ülkenin dış temsilciliğine sunmak üzere doldurulan vize başvuru formundaki bilgilerin diğer evraklarla uyumlu olması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Vize başvuru sahibine ait son 6 ay içerisinde çekilmiş 35×45 mm ölçülerinde biyometrik fotoğrafların teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat tarihlerini kapsayacak şekilde düzenlenmiş ve 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortasının sunulması gerekmektedir.
  • Vize harcı dekontu: Seyahat edilecek ülkenin dış temsilciliği tarafından belirlenen vize başvuru harç bedelinin ödendiğine dair banka dekontunun teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Konaklama belgesi: Planlanan seyahat süresince nerede konaklanacağını gösteren belgelerin başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Ulaşım belgesi: İlgili ülkeye ulaşımın hangi araçla sağlanacağını gösteren ulaşım belgelerinin teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Nüfus kayıt örneği: Vize başvuru sahibine ait nüfus kayıt örneği e-devlet üzerinden alınabilmektedir.
  • Finans planı: Vize başvuru sahibi olan ev hanımına ait varsa finansal kaynaklar, birikimler veya sponsor olacak kişiye ait banka hesap cüzdanı, maaş bordrosu, SGK dökümü gibi evrakların sunulması gerekmektedir.
  • Sponsor dilekçesi: Ev hanımı olan vize başvuru sahibinin birinci derece yakını tarafından olabilen kişiye ait dilekçenin sponsor kişi tarafından yazılması ve imzalanması gerekmektedir.

Ev Hanımlarına Vize Başvurularında Kimler Sponsor Olabilir?

 

Ev hanımlarına vize başvurularında eş ve çocuklar gibi birinci dereceden yakınlar sponsor olabilmektedir.

Ev Hanımları İçin Sponsor Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

 

Ev hanımları için vize sponsor dilekçesi, ilgili ülkenin dış temsilciliğine hitaben resmi bir dille sponsor olacak kişi tarafından yazılmalıdır.

 

Ev hanımları için sponsor dilekçesinde vize başvuru sahibi ile sponsor olacak kişinin yakınlık derecesi belirtilmeli ve sponsor olacak kişinin kişisel bilgileri, çalışma ve gelir bilgileri beyan edildikten sonra güncel tarih atılarak imzalanmalıdır.

Davet Mektubu Almak Ev Hanımlarının Vize Başvurularını Kolaylaştırır Mı?

 

Evet, davet mektubu almak ev hanımlarının vize başvurularını kolaylaştırmaktadır. Vize alabilmek için ev hanımlarının yeterli finansal kaynaklara sahip olduğunu kanıtlayabilmesi gerekmektedir.

 

Yeterli finansal kaynakların oluşmadığı vize başvurularında davetiye tek başına yeterli olmamaktadır. Davetiye ile vize almak ev hanımları için destekleyici bir faktördür.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir