Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Vinç Tamir ve Bakım Hizmeti

Vinç Tamir ve Bakım Hizmeti

Haberler Z Haberler Z -
0

Vinçler halat gibi bir taşıma elemanına bağlı olarak yük kaldıran ve çeşitli yönlere doğru hareket ettirebilen kaldırma ve taşıma makineleridir. Vinçler köprülü, portal, döner ve kablolu olabilir. Köprülü tenteler fabrika veya makine park salonu gibi ağır endüstriyle ilgili yerlerde kullanılır ve en çok kullanılan modeldir. Vinçlerin verimli ve emniyetli şekilde çalışabilmesi, işletme kayıplarının en aza indirilmesi ve arızaların önlenebilmesi için vinç bakımı düzenli olarak yapılmalıdır.

Koruyucu Bakımlar

Vinç bakımı, bakım personeli tarafından yapılan temizlik, muayene, deney, ayar ve temizlik işlerinin tamamıdır. Vinçlere bakım yapılmasının amacı donanımların performansını arttırmayı ve iş güvenliğini sağlamayı amaçlar. Koruyucu bakımlar, hidrolik piston (lift), kondaktör, sigorta, zaman rölesi gibi donanımların hasara uğramasını engellemek ve meydana gelebilecek arızaların etkilerinin en aza indirgenmesi için yapılır. Koruyucu bakımların yanında muayene de yapılır ve bu aşamada parça değişimi söz konusu olabilir.

Vinçlerin Tamirinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kullanıldıkları yere göre seçilen vinçlerde kumanda panoları kontrol edilmeli atık sigorta veya termik olup olmadığına bakılmalıdır. Güç devresinin enerjisi kesilerek kumanda devresinin çalışıp çalışmadığına bakılmalı ve buna göre bir onarım yapılmalıdır. Hidrolik parçalarda sızıntı olup olmadığına, fren sistemlerine ve emniyet anahtarlarına bakılmalı, tamir gerekiyorsa yapılmalıdır.  Değişecek elemanlar doğru belirlenmeli ve aynı özellikteki yeni elemanla değiştirilmelidir. Akdeniz hidrolik firması bu konuda size yardımcı olacaktır.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir