Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ülkemizde En Çok Tercih Edilen Besi Tavuk Çeşidi

Ülkemizde En Çok Tercih Edilen Besi Tavuk Çeşidi

Haberler Z Haberler Z -
0

Dünya da ve ülke nüfusumuzun beslenme konusundaki ilk tercihleri arasında bulunan yumurta, bilimsel olarak da tavsiye edilen en verimli gıda ürünüdür. Nüfus artışı ve tüketiminin hızlı artması neticesinde Çetinler Tavukçuluk gibi birçok üretici ve yatırımcıların dikkatini çeken yumurta üreticiliği önemli sektörler arasında yer almıştır.

Yumurta üreticiliği konusunda ilk dikkat edilmesi konularının başında uygun ırka sahip tavuk çeşidi gelmektedir. Son yıllarda daha yoğun olarak dikkati çeken salma yumurta tavukçuluğunda tercih edilenler arasında ilk sırada isa tinted bulunmaktadır. Dayanıklı ve dirençli, fiziki yapıları düşük yem tüketimleri ve yıllık bazda %98 yumurta verimliliği ile dikkat çeken Fransız kökenli bu safkan yumurta tavuğu, ülkemizde tinted tavuk olarak ön plana çıkmaktadır.

Yumurta Üretimi İçin En Uygun Tavuk

Yumurta üreticilerinin sahip olmak için ilk tercihleri arasında olan bu ırk, mükemmel özellikleri ile ülkemiz iklim koşullarına hızlı uyum sağlamaları ve bakımlarının kolay olması sebebi ile ön plana çıkmaktadırlar. %100’e yakın yaşam güçleri az yem tüketimleri ve yüksek kalitedeki ürün verimlilikleri ile salma yumurta tavukçuluğunda en ideal ırk olarak dikkat çekmektedirler. Ülkemiz genelinde köy tavuğu yumurtası üretimi yapmak isteyen yatırımcıların ilk tercihleri arasında Tinted tavuk gelmektedir.

Diğer tavuklarına kıyasla genel sağlık açısından daha dirençli, düz beyaz renk yumurta tavuğu olarak da adlandırılabilirler. Günlük yem tüketimleri salınarak bakımları yapıldığı takdirde 60-70 grama kadar düşebilmek de olan bu ırk, kümes koşullarında uygun bakım ve beslenme şartlarına paralel olarak 300-320 arasında yumurtlayabilmektedir.

Tinted tavuk yetişkin ağırlığı ortalama 1650/1670 gr arasında olmakla birlikte aktif bir yapıda olduklarından dolayı salma tavukçulukta yemlenmeden maksimum düzeyde fayda sağlarlar. Tinted yarka satışı konusunda hızlı ve güvenilir bilgilere Çetinler Tavukçuluk sitesinden ulaşabilir ve satın alma talebi oluşturabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir