Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tinted Yarka Satışları

Tinted Yarka Satışları

Haberler Z Haberler Z -
0

Ülkemiz geneline baktığımızda, protein bakımından çok zengin olan tavuk yetiştiriciliği ile ilgili sektörde ciddi bir hareketlilik olduğu görülmektedir. Özellikle yumurta üretimi için tercih edilen Fransız kökenli tinted yarka satışı üreticiler tarafından tercih edilme oranı yüksek olduğu için çok fazladır. Bunun nedeni ise verimli bir salma yumurta üretimi için en ideal ırk olmasından kaynaklanmaktadır. Kayseri Yarka sitesinden bu tavuk ile ilgili daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Tinted Tavuk Yumurtlama Süreleri

Üreticiler için en önemli olan konulardan bir tanesi, tavuk üretiminden itibaren hangi haftadan itibaren yumurtlamaya başlar ve yıllık getirisi ne olur konularıdır. 24 ay boyunca yumurta salınımı yapabilecek olan isa tinted ırkı için doğumundan sonra 126.günde verim almaya başlanılır. %15 ile başlayan bu verim 29. Haftaya ulaşıldığında pig seviyesine gelir ve %95 ile %98 arasında bir yumurtlama verimi elde edilir.

Tinted Tavuk Yumurtası Özellikleri

Salma yumurtacılık sektörünün en önemli etkenlerinden olan tinted tavuk yumurtaları, köy tavuğu yumurtası olarak adlandırılır. Krem rengi, kırık beyaz ya da gross denilen bir yumurta rengine sahiptir. Yumurtalar kalın kabukludur. XL yumurta boyutları içerisinde yer alır. Yaklaşık 65/72 gram aralığında bir ağırlığa sahiptir. Sağlık açısından çok faydalıdır. Ayrıca salma yumurta olma özelliği de besleyici tarafını artırmaktadır. Yetişkin boyuta geldiğinde 1,650 gram ağırlığa ulaşabilecek olan ve yüksek yumurta verimliliğine sahip olan bu tavuk ırkı için Kayseri Yarka sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir