Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tartışma yaratan Oxford/AstraZeneca aşısının etkinlik oranı açıklandı

Tartışma yaratan Oxford/AstraZeneca aşısının etkinlik oranı açıklandı

Haberler Z Haberler Z -
0

Tartışmaların odağındaki AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi’nin birlikte geliştirdiği koronavirüs aşısının detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

ABD’de yapılan ve açıklanan araştırma sonuçlarına göre aşının semptom gösteren hastalıkları durdurmada yüzde 79 etkinliği olduğu belirtildi.

Aşının, hastaların yoğun bakıma kaldırılma veya hastalığı ağır geçirmelerini ise yüzde 100 etkilediği belirtildi.

ASTRAZENECA TARTIŞMALARI

Danimarkalı yetkililer, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, Danimarka’da aşı sonrası bir kişide kan pıhtılaşmasının bildirilmesinin ardından ülkede AstraZeneca aşılarının kullanımının geçici olarak askıya alındığını söylemişti. Danimarka’nın açıklamasından kısa süre sonra Norveç Sağlık Bakanlığı da AstraZeneca aşılarının kullanımının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Güney Kore’de ise hükümet, Oxford/AstraZeneca aşısını olduktan sonra hayatını kaybeden 7 kişinin ölümüne yönelik soruşturma başlatmıştı.

Ancak Avrupa İlaç Ajansı ve Dünya Sağlık Örgütü, aşının güvenilir olduğunu ve faydalarının zararlarından çok daha fazla olduğunu belirtmişti.

İngiliz aşısının güvenilirliğini kanıtlamak isteyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise kameraların karşısına geçerek Oxford/AstraZeneca aşısı olmuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir