Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Slovakya’da Başbakan Matovic, Maliye Bakanı ile koltuk değiştirecek

Slovakya’da Başbakan Matovic, Maliye Bakanı ile koltuk değiştirecek

Haberler Z Haberler Z -
0

Ülkede bir aydır devam eden hükümet krizini çözebilecek bu karar, koalisyon partileri tarafından olumlu karşılandı. Matovic ve Heger, koalisyonun en güçlü partisi OLANO’ya mensuplar.

Koronavirüs pandemisinden ağır etkilenen Slovakya’da Başbakan Matovic’in koalisyondaki ortaklarının bilgisi dışında Rus Sputnik V koronavirüs aşısını sipariş etmesi nedeniyle 1 Mart’ta kriz çıkmıştı. Matovic geçen hafta istifa etmeyi teklif etmiş ancak bunun için uzun bir koşul listesi sunmuştu. Ancak daha sonra Matovic istifası için öne sürdüğü bu koşullardan vazgeçtiğini açıkladı.

Matovic dün televizyonlarda yayınlanan basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Bu koşulların herhangi birinde ısrar etmeyeceğiz. Koalisyonun tekrar biraraya gelmesini önleyen tüm engelleri ortadan kaldırmak istiyoruz… Bugünkü OLANO liderlik toplantısında, Maliye Bakanı Eduard Heger ile rolleri değiştirmeyi teklif ettim” diye konuştu.

Çok sayıda koronavirüs hastası nedeniyle hastanelerin kapasite aşımına uğradığı 5.5 milyonluk Slovakya, sipariş ettiği 200,000 Sputnik aşısını teslim aldı ancak aşıların testi beklendiği için henüz aşılamaya başlamadı.

Slovakya, Macaristan’dan sonra Avrupa Birliği (AB) ilaç düzenleme kurulu EMA tarafından onaylanmayan bir aşıyı kullanacak ikinci AB üyesi ülke olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir