Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Saç Sağlığı ve Tedavileri Uzmanı Aziz Aksöz PRP’li saç ekimini anlattı!

Saç Sağlığı ve Tedavileri Uzmanı Aziz Aksöz PRP’li saç ekimini anlattı!

Haberler Z Haberler Z -
0

 

Saç Sağlığı ve Tedavileri Uzmanı Aziz Aksöz, doku iyileşmesindeki rolüyle bazı tıbbi uygulamalarda tercih edilen PRP (Platelet Rich Plazma) yönteminin saç ekiminde de olumlu etki yaptığı belirtildi.

Deri hastalıklarında ve özellikle saçlı deri sorunlarında kullanılan ve oldukça güvenli bir yöntem  olan PRP yani Prapalet Rich Plasma tekniğinde; kişinin kendi kanından alınan spesifik bir plazma  saç derisine uygulanıyor. PRP solüsyonu, saç ekimi yapılacak hastanın kanının alınması ve içine  yine kendi kanından üretilen organik kokteylin hazırlanmasıyla elde ediliyor. Bu solüsyon tamamen  kişinin kendi kanından oluştuğu ve içinde herhangi bir kimyasal madde bulunmadığı için komplikasyon veya alerji riski olmayan güvenli bir yöntem olarak kabul ediliyor.

Saç ekimi sırasında yapılan PRP, ekim işleminin ardından yaranın hızla iyileşmesini ve saç büyümesinin hızlanmasını sağlıyor. Gençleştirme, tedavi etme ve canlı tutma prensibiyle uygulanan PRP işlemi sayesinde; dökülmeye başlamış, gücünü ve sağlığını yitiren saç köklerinin yeniden canlandırılması hedefleniyor.

PRP işlemi nasıl uygulanıyor?

PRP olması gerekenden oldukça fazla trombosit barındıran, kişinin kendi doğal plazma sıvısı anlamına geliyor. PRP saç tedavisi yönteminde; saçlarıyla ilgili sorun yaşayan kişilerden elde edilen 10 cc ölçeğindeki kan, laboratuvar koşullarında ayrıştırılarak kırmızı kan elde ediliyor. Sağlanan bu kırmızı kandan PRP tedavisi için ihtiyaç duyulan plazma hazır hale getiriliyor. Elde edilen plazma, saç dökülmesinin başladığı ya da saç köklerinin gücünü kaybettiği kısma enjekte edilerek PRP uygulaması tamamlanıyor.

 

Yeni ekilen saç kökünün beslenme sorununu ortadan kaldıran PRP işlemi, içeriğinde bulunan VEGF hormonu sayesinde saç kökünün etrafında yeni kan damarlarının oluşmasını sağlıyor. PRP işlemi; hem FUE yöntemiyle solüsyon içinde bekletilen kıl köklerinin ekim sürecine kadar canlı kalmasını, hem de saç köklerinin ekildikten sonra tutunabilmesini kolaylaştırıyor.

PRP’li Saç Ekimi’nin Avantajları:

  • PRP’de kişinin kendi kanı kullanıldığından alerjik reaksiyon ya da enfeksiyon riski bulunmuyor.
  • Yeni kolajen meydana getirmesinin yanında; derinin tüm yaşamsal fonksiyonlarını destekliyor.
  • Saç köklerini gençleştirip canlandırarak kalıcılığını sağlıyor.
  • Saç ekimi ardından iyileşmenin oldukça kısa sürede tamamlanmasını sağlıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir