Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Rahle Çeşitleri Nelerdir?

Rahle Çeşitleri Nelerdir?

Haberler Z Haberler Z -
0

Kuran-ı Kerim’e bir saygı sembolü haline gelen rahleler, genellikle açılır kapanır X şeklinde bir masadır. Piyasada birçok çeşidi ve modeli bulunan rahleler, göz hizasında Kuran-ı Kerim okumayı veya başka bir kitabı okumayı sağlayan, kolay sayfa geçme ve tutma imkanı sunan ürünlerdir.

Farklı Rahle Çeşitleri Nelerdir ?

Rahlelerin en çok bilinen türü ahşap olanlarıdır. Ahşap rahleler eskilerden beri değişmeyen ürünlerdir. Türk-İslam sanatında tahta oymacılığı ve kakmacılığı ile şekil verilen bir ahşap sanatıdır. Motifleriyle ve kişiye özel tasarlanabilir oluşuyla şık ve dekoratif bir hediyelik eşya olarak da çok tercih edilir. Klasik rahle türüne göre çok daha farklı rahleler de mevcuttur.

Oyma desenli rahleler, ıhlamur, ceviz, çam ve meşe gibi ağaçlardan elde edilen ahşapların oymacılık sanatıyla birleşmesi ile bir araya getirilen rahle modelleridir. Hem şık, hem de kullanışlılığından bir şey kaybetmeyen bu rahle modeli, en çok kullanılan rahle çeşitlerinden biridir. VeTesbih internet sitesi üzerinden erişebileceğiniz rahle modelleri ve fiyatları ile hem kaliteli hem de uygun fiyatlarla alışveriş yapabilirsiniz.

Özel Programlar İçin Rahle Modelleri

Gümüş rahle, en şık rahle modellerinden biridir. Genellikle camilerde ya da özel programlar için Kuran Kurslarında kullanılan bu rahleler, gümüşten üretilirler. Hem dikkat çekici hem de farklı yapısıyla sevdiklerinize en güzel hediye seçeneklerinden biridir. Özel programlarda ya da camilerde tercih edilen bir diğer rahle modeli ise taşlı rahlelerdir. VeTesbih internet sitesi üzerinden Rahle seti modellerine göz atabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir