Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Poliüretan Uygulama ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Poliüretan Uygulama ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Haberler Z Haberler Z -
0

Poliüretan günümüzde pek çok alanda kullanılan bir maddedir. Köpük olarak da geçen poliüretan ısıya karsı aşırı dayanıklı bir maddedir. Poliüretan aynı zamanda bir eşyada kullanıldığında eşyanın daha sağlam olmasını sağlar. Isıya karsı ve sağlamlık olarak dayanıklı olması sebebi ile poliüretan maddesi otomotiv sektöründe oldukça sevilerek kullanılır. Otomotiv sektöründe daha çok kauçuk kullanımı yaygınken poliüretanın ortaya çıkması ile birlikte kauçuğun devri sonra ermiştir.

Poliüretan Ürünler Neden Tercih Edilir?

Poliüretan kauçuğa kıyasla daha ucuz maliyetli ve daha sağlam olan bir içeriğe sahiptir. Tamamen kimyasallardan yararlanılarak yapılır. Kimyasallardan yararlanılarak yapıldığı için iki çeşidi vardır. integral poliüretan ve normal poliüretanlar.

İntegral poliüretanlar sıkıştırılmış ve katı bir yapıya sahip olanlardır. Diğer bütün özelikler ise normal poliüretana aittir. Bir poliüretan katı, esnek, yarı esnek, yumuşak sert gibi birçok özellikte ayarlanabilir. Bu ayarlamalar kullanılacak olan bölgeye göre değişiklik gösteren ayarlamalardır.

Otomotiv Sektöründe Poliüretan Kullanımı

Otomotiv sektörü sürekli olarak yeni arayışlar içerisinde olan ve kendisini geliştiren bir sektördür. Bu sektörde her zaman için sağlam bir madde kullanımı önemli rol oynar. Araba içinde veya dışında kullanılacak olan maddeler her zaman için sağlam ve güzel görünüşe sahip olmalıdır.

Geçmişte sürekli olarak arabalarda sağlamlık açısından kauçuk kullanımı yapılıyordu. Kauçuk kullanımının maliyeti arttığından ve gerekli kadar sağlamlık göstermediği için kullanımından vazgeçilmiş, farklı bir madde arayışına geçilmiştir. O sırada fabrikaların ve üreticilerin yeterince yaptıkları araştırmalar ile birlikte arabalarda poliüretan döküm kullanılmaya başlanmıştır. Sizler de daha detaylı bilgi almak ve hizmetlerden yararlanmak için İdelif sitesini tercih edebilirsiniz.

Poliüretan Kullanımın Sağlığa Faydaları

Arabalarda poliüretan kullanımı sağlamlık açısından oldukça büyük bir önem taşır. Kimyasal maddelerden oluşmuş olan poliüretan arabaya veya insanlara kesinlikle zarar vermez. Arabalarda sigara içiliyorsa yanma gibi risklere karsı dayanıklılık sağladığından poliüretan mutlaka kullanılmalıdır. Poliüretan seçimlere veya isteklere göre özel üretilen bir maddedir. Arabada kullanılacak alana göre özel olarak tasarlanır. İster yumuşak ister sert veya esnek olup olmayışı tamamen kullanılacak bölgeye bağlıdır.

Otomotiv Sektörü İçin Üretilen Poliüretan İçerikli Ürünler

Arabaların içerisinde en dikkat çeken noktasında yani direksiyonda poliüretan kullanımı oldukça yaygındır. Direksiyonda poliüretan kullanımı hem kişinin direksiyonu rahat ettirmesini sağlar hem de direksiyonun sağlam olarak kalmasını üzerinde herhangi bir yırtık meydana gelmemesini sağlar. Arabalarda göstergelerde poliüretan kullanımı oldukça önemlidir.

Göstergeler hassas bir yapıya sahip oldukları için sağlamlaştırmak ve kolay kırılmasını önlemek amacıyla poliüretan kullanılır. Poliüretanların araba dışında kullanım alanlarında iste basta kapı kolları gelir. Kapı kollarında poliüretan kullanımı sayesinde daha sağlam bir kapıya en azından elinizde kalmayacak bir kapı koluna sahip olabilirsiniz.

Bir diğer kullanıldığı bölge ise vitestir. Vites de kullanılmasının sebebi esnek bir yapıysa sahip olduğu için kolay hareket ettirilebilir. Sizler de sağlam bir arabanız olmasını istiyorsanız gereken araştırmaları İdelif sitesinden yapıp aynı zamanda hizmet de alabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir