Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Özel Haber: ABD-Türkiye temas trafiği

Özel Haber: ABD-Türkiye temas trafiği

Haberler Z Haberler Z -
0

ÜÇ BAKAN, ABD’Lİ MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye arasında son dönemde diplomatik temaslar hız kazandı. Diplomasiye ağırlık vereceğiz diyerek göreve gelen Biden yönetimi sonrası Bakanlar arası temaslar arttı.

WASHINGTON İLE NE GÖRÜŞÜLÜYOR?

Son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Amerikan mevkidaşı Austin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmenin gündeminde uzun süredir gündemde olan S-400 hava savunma sistemleri vardı. Amerika bir kez daha “Türkiye S-400’leri elinde tutmamalı” dedi. Akar ise müttefiklik çerçevesinde sorunu çözme vurgusu yaptı. NATO müttefikliği ve bölgesel konular da gündemdeydi.

ABD ile bir diğer başlık olan ticari ilişkiler de bir telefon görüşmesinde ele alındı. Buna göre Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Amerikan ticari temsilci Tai ile video konferans yoluyla görüştü. Görüşmede çelik alüminyum vergisi ve küresel ölçekteki ekonomik sorunlarla ticari işbirliği yöntemleri ele alındı.

Bir önemli görüşme de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Amerikan mevkidaşı Blinken arasında NATO karargahında olmuştu. O görüşmede de ikili ilişkilerdeki sınama ve fırsatlar gündemdeydi.

BIDEN İLE GÖRÜŞME HENÜZ YOK, BAKAN TEMASI HIZLANDI

Bakanların temaslarına rağmen henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Amerikan Başkanı Biden arasında bir temas olmadı. CNN TÜRK’e beklenen temasın gerçekleşmemesini değerlendiren kaynaklar, iki tarafın da içerikli ve sonuç getirici bir görüşmeden yana olduğu, Bakan görüşmelerinin buna alt yapı hazırlayabileceği mesajını verdi. Şimdi gözler önümüzdeki günlerde Biden ve Erdoğan arasında bir temas olup olmayacağında.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir