Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Oturma Odası İçin Ev Dekorasyonu

Oturma Odası İçin Ev Dekorasyonu

Haberler Z Haberler Z -
0

Genellikle oturma odası dekorasyonu için kullanılan perde, halı, mobilya, duvar aksesuarları ve zemin gibi ürünlerin doku ve işlevsellik olarak önemi büyük bir yere sahiptir. Fakat doku sistemi üstünde uygulanan renk ve renk tonları sayesinde kullanılan ürünlere farklı bir amaç ve fikir yüklemek oldukça mümkündür.

Oturma odası ev dekorasyon için koltuk seçiminde daha çok sıcak tonlar olarak kahverengiyi seçmenizde yarar vardır. Çünkü kullanılan sıcak tonlar sayesinde klasik ve modern uyumu bir arada yakalayan bir etki oluşur. Ara bölme yerlerinde rahatlatıcı tonlara yer vermeniz daha iyi olur. Bunlar ise mavi ve yeşil gibi soğuk renklerdir.

Bu renkleri oturma odasında duvar aksesuarlarında kullanırsanız oda içerisini daha geniş gösterebilirsiniz. Soğuk renklerin odadaki ışığı tutması sizin için bir avantaj olur. Bu gibi bilgileri ev dekorasyon sitesinden alabilirsiniz.

Oturma Odası Dekorasyonu için Perde Seçimi

Ev dekorasyon fikirleri için oturma odasında en hareketli ürünlerden birisi olan perdelerin önemi oldukça büyüktür. Perdede bulunan hareketi renk sistemi üzerinde kullanacak olursanız birbiri ile uyumlu olan analog renk sistemini tercih edebilirsiniz. Bunun en önemli sebebi ise analog renkler birbiriyle benzerlik gösteren renklerdir.

Sarı, yeşil- kırmızı, turuncu gibi renkler olabilir. Perdedeki renk hareketinin döşeme ile uyumlu olması da önemlidir. Tamamlayıcı bir renk sisteminizle ortama marjinal bir hava katabilirsiniz. Bunun içinde tamamlayıcı renkler olarak kırmızı ve yeşil kullanılabilir. Bu tarz gerekli bilgileri ev dekorasyon sitesinden alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir