Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. NEZİH BARUT, 5. KEZ İLAÇ ENDÜSTRİSİ İŞVERENLER SENDİKASI BAŞKANI OLDU

NEZİH BARUT, 5. KEZ İLAÇ ENDÜSTRİSİ İŞVERENLER SENDİKASI BAŞKANI OLDU

Haberler Z Haberler Z -
0

NEZİH BARUT, 5. KEZ İLAÇ ENDÜSTRİSİ İŞVERENLER SENDİKASI BAŞKANI OLDU

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS), Olağan Genel Kurulu için bir araya geldi.  Genel Kurul Toplantısı’nın ardından yapılan ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nda İEİS Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 2008 yılından bu yana devam ettiren Nezih Barut, yeniden Başkan seçildi. Ali Arpacıoğlu ise Başkan Yardımcılığına getirildi. Nezih Barut Genel Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, Covid-19 pandemi sürecinde ülkemizi ilaçsız bırakmamak adına büyük bir özveri ile çalışan ilaç endüstrisinin öncü kuruluşu İEİS tarafından hayata geçirilen çalışmaları ve sektöre dair önemli konuları masaya yatırdı.

İlaç sektörünün önde gelen isimlerinden Nezih Barut, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın (İEİS) Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrası beşinci kez Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ise yeniden Ali Arpacıoğlu oldu. Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan önlemlerden dolayı ertelenen Genel Kurul Toplantısında üyelerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Nezih Barut “Bugün nihayet tüm zorlu koşullara rağmen sizlerle bir araya gelmekten ve Sendikamızın yeni dönem faaliyetlerini başlatmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu zorlu koşullarda dahi yatırım yapmaktan, istihdam yaratmaktan, üretmekten ve ihracattan vazgeçmeyen, sanayimize sahip çıkan tüm üyelerimize, endüstrimize ve Sendikamıza yaptıkları katkı ve bizlere verdikleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

Nezih Barut: “Sektöre dair tüm sorunları kamu yetkilileriyle temas halinde çözeceğiz”

İEİS olarak, 2020 yılının başından itibaren, pandemi sürecinin zorlu koşullarına rağmen, Ankara’da kamu yetkilileriyle yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirdiklerini ve sektördeki sorunları çözmek adına ortaklaşa girişimde bulunduklarının altını çizen Nezih Barut, “İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası olarak; Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay, tüm ilgili Bakanlar, Bakan Yardımcıları, Cumhurbaşkanlığına bağlı politika kurulları, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve ilgili tüm bürokratlarla bir araya geldik. Fiyatlandırma, ruhsatlandırma, geri ödeme, yerelleşme ve teşvikler gibi sektörümüzle doğrudan ilgili olan konulardaki sorunlarımızı çözüm önerilerimizle birlikte sunduk.” dedi.

“Ruhsatlandırma süreçlerinde yaşanan sorunların ivedilikle çözülmesini bekliyoruz”

Uzun zamandır ilaç ruhsatlandırma süreçlerinde çok ciddi ve kritik sorunlar yaşandığını vurgulayan Barut sözlerine şöyle devam etti; “Bu sorunlar nedeniyle ruhsatlandırma aşamasında bekleyen çok sayıda başvurumuz mevcut. Tıkanan bu süreçler hem endüstrimizin; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gibi konularda gelişmesine engel olmakta hem kamu maliyesi üzerine ilave yük oluşturmakta hem de halkımızın ilaç çeşitliliğine ulaşması önünde engel teşkil etmektedir. Ruhsatlandırma süreçlerinde yaşadığımız sorunların çözülmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle tamamlanması için otoritelerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz.”

“Biyobenzer ürün mevzuatına yönelik yoğun çabalarımız sonuç verdi”

Türk ilaç endüstrisinin biyobenzer ilaç alanında başarılı olması için, bu alandaki mevzuatın bilimsellikten uzaklaşılmadan ancak ülkemizin kendine özgü koşulları da dikkate alınarak hazırlanması yönündeki yaklaşım çerçevesinde kamu otoriteleriyle uzun süredir yürütülen yoğun temasları aktaran Barut; “Tüm bu çabalarımızın neticesinde, genel bakış açısı Sendikamızın aktardığı görüşleri yansıtır nitelikte olan “Biyobenzer Ürünler Hakkında Kılavuz” yayınlandı. Yoğun çalışmalarımız sonuç verdiği için sektörümüz adına memnuniyet duyuyoruz. Ancak mevzuat kadar uygulamalar da önem taşıyor. Bundan sonraki uygulamalar ve alt kılavuzların da sektörümüzün gelişimine ve ülkemizin bu alanda kendine yeterli olma stratejisine uygun olması için çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Sağlık Bakanlığımızın liderliğinde yürütülen ilaçta yerelleşme politikası, gündemimizdeki öncelikli yerini koruyor”

Yerelleşme politikasının ilk gününden itibaren Türk ilaç endüstrisine ve ülkemize sağladığı hızlı ve güçlü sonuçlardan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Barut; “Ancak ne yazık ki, Avrupa Birliği’nin Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki şikayeti sebebiyle, uygulama 2019 yılında durduruldu. Uygulamanın ülkemizin taraf olduğu uluslararası karar ve sözleşmelere aykırılık göstermediğine inanıyoruz. Konunun yakın takipçisi ve destekçisi olarak bu görüşümüzü ilgili tüm bakanlıklarda ve dava süreciyle ilgili düzenlenen toplantılarda dile getirdik ve sürecin Kasım ayı içerisinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Yerelleşme sürecinin kaldığı yerden devam ettirilmesi için Sayın Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un üreticilere verdiği destekten dolayı kendisine teşekkürü borç biliriz.” diye konuştu.

İEİS Yönetim Kurulu

Başkan 

Nezih Barut                                     Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Başkan Yardımcısı

Ali Arpacıoğlu                                   Adeka İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Üyeler

Canan Bademlioğlu                         Abbott Lab. İth. İhr. Ve Tic. Ltd. Şti.

Muzaffer Bal                                     Ali Raif İlaç San. A.Ş.

Bülent Karaağaç                              Bilim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Hakan Yıldırım                                  Farma-Tek İlaç San. ve Tic. A.Ş.

İsmail Öncel                                      İlko İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Hakan Koçak                                     Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş.

Öztürk Oran                                      Terra İlaç San. ve Tic. A.Ş.

 

Denetleme Kurulu    

Ersan Küçük                                     Drogsan İlaçları San. ve Tic. A.Ş.

İsmail Yormaz                                   Recordati İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Murat Demirci                                   Vem İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.

 

Disiplin Kurulu          

Mustafa Ersin Erfa                           Centurıon Pharma İlaç San. Tic. Ltd. Şti.

Fevzi Akif Tolga Sözen                    Kansuk Laboratuarı San. ve Tic. A.Ş.

Murat Sait Barlas                             Liba Laboratuarları A.Ş.

Okan Güner                                     Meda Pharma İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.

Halit Süha Taşpolatoğlu                  Tripharma İlaç San. ve Tic. A.Ş.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir