Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Meksika’da ürperten keşif: Aztek ‘Kafatası Kulesi’nin yeni kısımları ortaya çıktı

Meksika’da ürperten keşif: Aztek ‘Kafatası Kulesi’nin yeni kısımları ortaya çıktı

Haberler Z Haberler Z -
0

Kafatasından yapılmış kule, 5 yıl önce başkent Mexico City’deki bir binanın restorasyon çalışmaları sırasında bulunmuştu. Kulenin Aztek güneş, savaş ve insan kurban edilen tanrısına yapılan tapınaktaki kafataslarından oluşan rafların bir parçası olduğu düşünülüyor.

Aztekler, 14’üncü yüzyıldan 16’ıncı yüzyıla dek, Meksika’nın orta kesimlerine hakim olan nahuatl dili konuşan halkların bir parçasıydı. Huey Tzompantli diye bilinen kafatası rafı, Aztek başkenti Tenochtitlan’ın koruyucusu Huitzipolochtli Tapınağı’nın köşesinde duruyordu. 

Silindir şeklindeki yapı, günümüz Mexico City’si olan Tenochtitlan’daki başlıca tapınaklardan Templo Mayor’un üzerine yapılan dev Metropolitan Katedrali’nin yanında yer alıyor.

Arkeologlar, 1486-1502 arasına tarihlenen kafatası kulesinin üç aşamada yapıldığını söylüyor. Kule, sadece genç erkek savaşçıların kafataslarını bulmayı bekleyen arkeologları şaşırtmıştı. Çünkü kulede kadın ve çocukların kafatasları da bulunmuştu ve bu Aztek İmparatorluğu’nda insan kurban edilmesine dair soru işaretlerini beraberinde getirmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir