Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kredi Notu Ne Demektir?

Kredi Notu Ne Demektir?

Haberler Z Haberler Z -
0

Kredi kullanımlarımız sırasında hayat şartları içerisinde oluşabilecek olan negatif durumlar sonucu bir takım aksamalar olabilmektedir. Bu aksamalar sonucu geç ödemelerimiz ya da zaman zaman ödeyememe durumları sonucu kredi notu olarak adlandırdığımız puanlarımız düşebilmektedir. Kredi ve kredi kartı taleplerimizle aracı kurumların dikkate aldığı bu puanlar zaman içerisinde göstereceğimiz performanslarla tekrar yükselir.

Kredi notu nasıl yükselir, bu soruya verebileceğimiz kısa yanıt bankalar arası ilişkilerimizin pozitif anlamda yürütülebilmesidir. Bu sürecin nasıl değerlendirilebileceği Kredi İnfo sitesinde ayrıntıları ile görülebilmektedir.

Pos Komisyon Oranları?

Bugün ekonominin yaratmış olduğu düşük yüzdeli kar oranları nedeniyle kullanmış olduğumuz pos cihazlarının, bankalarla yapmış olduğumuz anlaşmalar karşılığında ödediğimiz pos komisyon oranları kimi durumlarda önemli meblağlar oluşturmaktadır. Hesaplarımıza geçecek olan meblağlar üzerinden kesilen bu oranlar, bankalar arası piyasalarda karşılaştırılıp bize en faydalı olan pos oranlarını sunan bankalar üzerinden yapılmalıdır. Pos oranlarını etkileyen birkaç başlık sıralanabilir.

Erken Kredi Kapama Fayda Sağlar Mı?

Kullanılan krediler içerisinde konut kredileri vade uzunlukları ve faiz oranları nedeniyle önemli bir yer tutmaktadır. Bu ve buna benzer krediler kullandıktan belirli bir süre sonra oluşabilecek ortamlardan kaynaklı, erken kapama süreçlerine girebilmektedir. Bu süreçte erken kredi kapatma hesaplama yöntemleri ile ne kadar kazanç sağlayabileceğimizi, ayrıca kredinin pozisyonuna göre erken kapama cezası alıp alamayacağımızı öğrenebiliriz. Kullanmış olduğumuz kredi durumuna göre erken kapama faiz kazancı sağlayabilmekte ve bu süre sonunda belirli bir oranda kar edebilmekteyiz. Bu ve buna benzer konularla ilgili izleyeceğimiz yol hakkında bilgi alabilmek için Kredi İnfo web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir