Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Koronavirüsle mücadelede yeni dönem bugün başladı

Koronavirüsle mücadelede yeni dönem bugün başladı

Haberler Z Haberler Z -
0

Bugünden itibaren, il bazında “7 günlük vaka” sayılarının ortalaması, canlı olarak yayınlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, salgın yönetiminde yeni döneme geçtiklerini belirtmişti.

Sabah gazetesinin haberine göre, bu dönemin adının ise, ‘yerinde karar dönemi’ olduğunu belirtti. Yeni dönemde, il bazında haftalık vaka ortalaması açıklanacak. Böylelikle, il hıfzıssıhha kurulları bölgesel bazda yeni tedbirleri veya gevşetme kararlarını hayata geçirebilecek.

Yeni dönemde il ya da ilçeler bazında daha az vaka ve ölüm olan yerlerde kısıtlamalar azaltılacak. Böylelikle şehirler veya ilçeler daha çok kendini koruyacak önlemlere başvuracak. Vaka sayıları azalan illerde öncelikli olarak lokanta ve kafeler açılacak.

Başta lokanta ve kafeler olmak üzere esnafın gözü Beştepe’ye çevrildi. Çarşamba günü yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde salgının seyrine bağlı olarak kademeli esneme seçenekleri ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize programı nedeniyle bugün yapılamayan kabine toplantısının çarşamba günü Beştepe’de yapılması planlanıyor.

Çarşamba günü AK Parti Ankara İl Kongresi’ne bizzat katılması planlanan Erdoğan’ın, aynı gün kabineye başkanlık etmesi de bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir