Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İsmail Demir CNN TÜRK’te: Yaptırım sorun yaratmaz, bu bizi güçlendirir

İsmail Demir CNN TÜRK’te: Yaptırım sorun yaratmaz, bu bizi güçlendirir

Haberler Z Haberler Z -
0

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in açıklamaları şu şekilde;

Bizim zaten beklediğimiz çok da umurumda olmayan bir karardı. Bu kararlar doğrultusundaki uygulamalar uzun zamandır gündemde ve yapılıyor. Bizim için değişen bir şey yok. Bu süreçten önce de tam bağımsız savunma sanayi konusunu sürekli vurguluyoruz ve bu minval üzerine yürütüyoruz. Her zorluk daha güçlendirir. Biz meseleye öyle bakıyoruz. Bütün sektörün azmini artıracak kararlılığını yükseltecek bir haber oldu. Bizim kurumumuza, çalışma arkadaşlarımıza tüm sektöre daha azimli çalışmamızı sağlayacak bir karar oldu. Teknoloji transferi kelimesi çok da inanmadığım bir kelime. Özellikle savunma sanayide kimse kimseye teknoloji transfer etmiyor.

Bizim içerde bizi zorlayacak bir ABD patenti yok. Bir ortak şirketimiz var onun dışında hiçbirisi bizim önümüzü kesme potansiyelinde değil. Bunların bizi daha güçlendireceğine inanıyorum. İhracat ürünlerimizde ABD menşeili bir şey varsa bir kısıtlama geldiğini söylüyor. Diğer açıdan ihracatımızı etkilemez, yeter ki biz kendi sistemlerimize güvenip onları ihraç edelim.

Genel anlamıyla bu süreçte tehdit dili kullanılmaya başlandığı andan itibaren Türkiye’nin tavrı müttefiklik ilişkilerine zarar vermeyecek bir tavır içindeydi. Bundan sonrasıyla ilgili devletimiz ne karar verir onunla ilgili ben bir şey söylemek istemiyorum.

Belirli kısıtlamalara zaten maruz kalıyoruz. Burada çok net olarak uzun süreden beri tam bağımsız savunma sanayii konusunda tavrımız devam ediyor. Şu anda görünen kısıtlama maruz kaldığımız sürecin bir parçası olacak. Türkiye’deki tüm savunma sanayii sektörü olarak bu tür yaklaşımın bizi daha da güçlendireceğini düşünüyoruz.

Şu anda getirilen kısıtlamalarla ilgili bizim gördüğümüz ne olduğunu biliyoruz. Bizim gündemimizde olmayan başka bir şey olabilir onu bilmiyoruz.

Beklediğimiz şeyler oldu. Sürpriz olmadı bizim için. Fiili olan şeyleri kağıda dökmüş oldular. Sürekli uyguladıkları şeyi deklare etmiş oldular.

İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD’nin Türkiye’ye yönelik aldığı yaptırım kararlarına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız savunma sanayi hedefinde kararlı olduklarını dile getiren Demir, “Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan herhangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiçbir şekilde engelleyemeyecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın liderliğinde Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlılıyız.

Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan her hangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiç bir şekilde engelleyemeyecektir.

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) December 14, 2020

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir