Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. IPTV Ne Anlama Gelir?

IPTV Ne Anlama Gelir?

Haberler Z Haberler Z -
0

İP, internet protokol veri akışının yönetimini sağlaması anlamına gelirken TV ise bilindiği üzere televizyon anlamına gelir. Bu nedenle iptv internet protokolü üzerinden ses ve görüntü aktarımı, televizyonun ise hemen hemen bilgisayar gibi bir hale dönüşmesini ifade eder. Başka bir deyişle ise IPTV’yi şifreli ya da şifresiz kanalların ve depolama sağlayan video içeriklerin IP paketlerine dönüştürülmesi sonucu geniş bant internet erişim teknolojisi üstünden kullanıcıya yayınlanması diye de belirtilebilir.

iptv test sistemleri istek doğrultusunda video, Netflix, Digiturk Play, Blu TV web tabanlı video oynatıcılar, canlı program ve kanalların izlenmesini sağlayan IPTV/IP simülasyon bir yayın olarak kullanılır. Gerekli bilgi için IPTV Dual sitesinden hizmet alabilirsiniz.

IPTV Nasıl Çalışma Sağlar?

IPTV hem canlı TV’yi hem de istek doğrultusunda video hizmetlerini destekler. iptv satın al işlemi için kullanım sağlayan belli başlı temel protokoller yer alır. Bunlar ise; tarayıcıların veri aktarımını sağlayan sunucular ve bilgisayar ile iletişime geçmek için kullandığı protokol olan Hyper Text transfer protokolü, IP Grup üyelik protokolü ve gerçek zamanlı akış sağlayan protokoldür.

Yayını yapan kanalların piksel açısından sıkışma sağlayarak verilmesine bağlı olacak şekilde internet hız limiti yayın kalitesine göre oldukça farklı şekillerde yer alır. Internet bağlantısı üzerinden alınması gereken sinyallerin televizyonuna aktarılması için IPTV destekli uydu alıcısı ve Smart TV özelliğine sahip televizyonunuz veya IPTV destekli bir kutunuzun bulunması gerekir. Bunun için IPTV Dual sitesinden hizmet alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir