Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ek tedbirler alınacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

Ek tedbirler alınacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Dijitalleşme ile birlikte siber tehditlerde de büyük artış yaşanıyor. Ülkelerin fiziki sınırlarının korunması ile dijital verilerinin korunması aynı derecede önem kazanmıştır.

Savunma Sanayi projelerimizin temel bileşenleri arasında dijital sistemler ilk sırada yer alıyor.

Devletler vatandaşlarının can ve mal güvenliğinin yanında dijital güvenliklerini de korumak mecburiyetindedir.

Güncel ihtiyaçları ve tehditleri dikkate alarak ülkemizin siber güvenlik politikalarını dikkate alarak özellikle yeni bir strateji oluşturma konusunda adımı attık. Dijital altyapıda ve siber güvenlik konularında da kimi zaman gizli kimi zaman açık engellemelere maruz kaldığımız için stratejimizi yerli ve milli bir anlayışla şekillendiriyoruz.

İlk haberleşme uydumuzu 2022’de uzaya gönderiyoruz.

Teknolojiye yön veren bir ülke konumuna gelme doğrultumuz konusunda Mavi Vatan’dan Siber Uzay’a kadar her alanda egemenliğimize sahip çıkacağız.

Salgın döneminde üzerinde en çok konuşulan hususlardan biri gıda üretimi ve tedarikinin sürdürülebilir olmasıydı. Dünyanın 2050 yılında 10 milyarlık bir nüfusun gıda ihtiyacını karşılamak mecburiyetinde kalacağını gösteriyor.

Tarımda geçtiğimiz yüzyılın üretim anlayışı ile bugünkü arasında çok büyük farklılık var. Bugün 140 ülke başka yerlerde toprak kiralamak sureti ile kendini geleceğe hazırlamanın gayreti içindedir. Şimdiden kiralanan toprak miktarı ülkemizin yüzölçümünün 3 katına ulaşmıştır.

Toprak kiralamada amaç bugünün ihtiyaçlarını karşılamak değil, yarım asır sonrasının taleplerine hazırlık yapmaktır. Türkiye olarak biz de bu amaçla çeşitli yerlerde toprak kiralamaya başladık. Böyle bir vizyonu olmayanlar ülkemizin neden Sudan’da Nijer’de toprak kiraladığını anlayamıyor.

Dünyanın başka hiçbir yerinde hükümetlerin böyle ithamlara maruz kaldığını göremezsiniz, oralarda ülkenin ve milletin felaketi üzerine ikbal hesabı yapan bir muhalefet anlayışı yoktur.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir