Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Diş Teli Fiyatları ve Çeşitleri

Diş Teli Fiyatları ve Çeşitleri

Haberler Z Haberler Z -
0

Diş teli; kişilerin diş çıkarırken ya da daha sonrasında karşılaştığı diş dizilimlerindeki bozuklukları gidermek için kullanılan bir ortodonti tedavi yöntemidir. Eskiden sadece çocuklara yapılabilen diş teli tedavileri şimdilerde her yaştan insana yapılabilmektedir. Fakat yetişkin bireyler, estetik kaygılar nedeni ile daha çok porselen diş teli, görünmez diş teli veya tek çene diş teli gibi seçeneklere yoğunlaşmaktadırlar.

Diş teli uygulamaları ayrık dişlerin birleşmesi, üst çenenin alt çeneye doğru orantılanabilmesi için ve üst üste çıkan dişlerin dizilimlerini düzeltmek için kullanılır. Eskiden günümüze kadar en çok kullanılan diş teli çeşidi ise metal görünümlü diş telleridir. Ancak şimdilerde pek çok farklı çeşitlerde diş tellerinin kullanımı mümkün hale gelmiştir. Dolayısı ile kendiniz için farklı diş teli çeşitleri tercih edebilirsiniz.

Görünmez Diş Teli

Daha çok sosyal yaşamı ve iş yaşamı hareketli kişilerin tercih ettiği diş teli çeşitlerinden biri görünmez diş teli uygulamasıdır.  Görünmez diş telleri, dişlerin ön kısmından değil, arka yüzeyinden dişlere sabitlenir. Önden bakıldığında ise kişilerde diş teli olduğu hiçbir şekilde anlaşılmaz. Geleneksel diş telli tedavilerine oranla daha yüksek maliyetlidir. Yine tedavi süresi diğer diş telleri ile nerede ise aynıdır.

Porselen Diş Teli

Porselen diş teli tedavilerini yetişkin bireyler daha fazla tercih etmektedir. Çünkü bu diş telleri, diş rengi ile aynı olduğu için çok fazla göze çarpmaz ve diş yüzeyinde kendini çok belli etmez. Ama yakından bakıldığında diş yüzeyinde diş teli olduğu belli olur.

Renkli Diş Teli

Şeffaf ve gri gibi diş tellerini bilmeyen nerde ise yok gibidir. Ancak renkli diş teli de günümüzde çok fazla tercih edilmektedir. Renkli braketler sayesinde uzun soluklu olacak diş teli tedavileri daha eğlenceli hale gelebilir. Özelikle çocukların ve gençleri tercih edebileceği bir diş teli çeşididir. Burada mor, siyah, kırmızı, turuncu ve mavi gibi pek çok renk seçeneği mevcuttur.

Tek Çene Diş Teli

Eğer kişilerin alt çenelerinde ya da üst çenelerinde duruş bozuklukları varsa tek çene diş teli tedavileri uygulanır. Yine kişilerin tek çenesinde diş dizilimi bozuklukları varsa yine bu diş teli tedavileri uygulanmaktadır.

Şeffaf Diş Teli Fiyatları

Şeffaf diş teli fiyatları ise 2,5000 tl ila 3,000 tl arasında değişmektedir. Elbette net bir rakam almak için ilk olarak doktorunuz ile veya diş teli yaptıracağınız klinik ile görüşmeniz daha doğru olacaktır. Yetişkinler tarafından sıkça tercih edilen şeffaf diş teli, fiyat bakımından da diğer geleneksel diş tellerine göre daha yüksektir. Burada maliyeti yükselten en büyük etmen ise diş tellerinde kullanılan malzemelerdir.

Damaklı Diş Teli Fiyatları

Damaklı diş telleri, damağın içinden uygulandığı için dışarıdan bakınca görülmez. Hafif ve orta derece ortodonti bozukluklarında kullanılmaktadır. Damaklı diş teli fiyatları ise tedaviyi göreceğiniz kliniğin kalitesine ve doktorun deneyimine göre değişmektedir. Ortalama fiyatları ise 3,000 tl ila 9,000 tl arasında değişir.

Ucuz Diş Teli

Ucuz diş teli fiyatları, çeşitlerine göre değişmektedir. En ucuz diş teli fiyatları ise metal diş tellerinden oluşmaktadır. Dolayısı ile en ucuz diş teli fiyatları 2,000 tl gibi rakamlardan oluşmaktadır. Fakat diş teli seçerken, fiyatından çok kalitesine dikkat etmeniz gerekir. Çünkü diş teli tedavileri nerede ise 3 yıl sürmektedir. Tedavi süresince hiçbir aksama yaşamamak için kaliteli malzemeler size daha fazla fayda sağlayacaktır.

Diş Teli Ne Kadar Süre Kalır?

Diş teli tedavisi görecek olan kişilerin en çok merak ettiği konuların başında diş teli ne kadar süre kalır? Sorusudur. Diş teli tedavileri genelde 2 yıl veya 3 yıl kadar sürmektedir. Elbette kişilerin yaşı ve diş bozuklukları süreyi etkileyen en önemli etmenlerin başında gelir. Çocuklarda bu süre azalırken, yetişkin kişilerde diş teli tedavisi süresi uzamaktadır. Çünkü yaş arttıkça çene esnekliği azalır.

Diş Teli Kimlere Takılır?

Diş teli kimlere takılır? Sorusunun cevabına bakacak olursak, diş teli tedavileri diş dizilim bozukluğu yaşayan kişilere, diş çarpıklıklarının yaşandığı kimselere, dişlerin olması gerektiğinden daha üst üste olan kişilere uygulanır. Bunun yanında çene yapısı çok geride kalan ya da çene yapısı çok fazla önde olan kişilere uygulanmaktadır. Bunun yanında her yaştan bireye diş teli tedavisi uygulanabilir.

Diş Teli Nasıl Çalışır?

Diş teli tedavilerinde en çok merak edilen konu diş teli nasıl çalışır? Sorusudur. Diş telleri dişlerin daha düzgün bir sıralamada olmasını sağlamaktadır. Diş telleri, ağızda gerilme yaparak çalışmaktadır. Bu durum ise kişiler tarafından hissedilmez. Doktor kontrollerinde ise dişlerin düzelme durumlarına göre diş telleri sıkıştırılıp, gevşetilebilir.

Diş teli tedavisi görmeden önce mutlaka doktor muayenelerinden geçmeli ve daha sonra tedavilere başlamanız gerekir. Bu sayede tedavi süreciniz ve tedaviden sonraki süreç daha kolay bir şekilde devam edecektir. Diş teli çıkarma işlemi için ise yine mutlaka doktorunuzdan destek almanız gerekir. Aksi halde tedaviniz olumsuz şekilde sonuçlanabilir. Diş teli tedavisinden sonra diş beyazlatma işlemi için diş beyazlatma fiyatları yazımızada göz atabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir