Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dev firmaya rekabet soruşturması… Google sözlü savunma yapıyor

Dev firmaya rekabet soruşturması… Google sözlü savunma yapıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Sözlü savunma toplantısı halen devam ediyor.

SORUŞTURMA NEDEN BAŞLAMIŞTI?

Google’ın genel arama hizmetleri pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddiası var. Bir de kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetini, rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkardığı yönündeki iddialar doğrultusunda soruşturma başlatılmıştı.

Bu konuda kanunu ihlal eden rekabeti ihlal eden 1 durum var mı yok mu? Buna bakılıyor. Sözlü savunma toplantısı online olarak devam ediyor.

Google avukatları ve iddialara ilişkin bazı yanıtlar verdi. Sözlü savunmalarına başladılar. O savunmadan bir kısmı aktaralım. Öncelikle Google kendi yerel arama hizmetini avantaj sağladığı iddiasına verilen yanıtta böyle bir avantaj sağlanmıyor diyor. Google avukatları, otel reklamlarının gösterilmesinin rakiplerinin tıklanma alma ihtimalini zayıflattığı ve bu sebeple de rekabeti kısıtlayıcı pazar kapanmaya yol açtığı iddiasına dairse “Otel reklamları, rakiplerin görülebildiği ve trafik kazanabildiği bir reklam türüdür” deniliyor savunmada ve dolayısıyla bu rakiplerin bu yolla dışlanması mümkün değildir diyor. Google ve Google konaklama Karşılaştırma aramasındaki payı önemsiz bir seviyededir savunması geldi. Sözlü savunma devam ediyor, sonrasındaysa bu soruşturmanın sonucu ne olacak? Biz onu takip edeceğiz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir