Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çok sayıda hedef yerle bir edildi! Küçük bir prova

Çok sayıda hedef yerle bir edildi! Küçük bir prova

Haberler Z Haberler Z -
0

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önceki gün sabaha karşı Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde başlattığı ‘Pençe Kartal-2 Harekâtı’ son 8 ayda bölgede yapılan en kapsamlı operasyonlardan biri olma özelliğine sahip. Hem havadan hem de karadan eşgüdümlü olarak yapılan bu harekâtta, TSK’nın ‘Bordo Bereliler’ olarak bilinen Özel Kuvvetler gibi en seçkin birlikleri de yer alıyor. Başta Diyarbakır olmak üzere değişik üslerden kalkan yaklaşık 40 savaş uçağı ile silahlı insansız hava araçları (SİHA) 50’den fazla hedefi yerle bir etti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Murat Aslan, Gara’ya yapılan harekâtın bölgede etkinliği bulunan IKDP’ye, hem bölge güvenliği hem de Sincar’ın PKK’dan boşaltılması için bir anlamda mesaj niteliği taşıyabileceğini söyledi. Bir diğer güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da “Gara, coğrafi yapısı ve bölge konumu nedeniyle PKK’nın en güvendiği alanlardan birisi. Buraya havadan harekât yapılması, özel kuvvetlerin bölgenin derinliklerine kadar indirilmesiyle, terör örgütüne ‘Artık bölgede hiçbir yer senin için güvenli değil’ mesajı net şekilde verildi” dedi.

 

Güvenlik ve terör uzmanı Mete Yarar da önceki gün CNN Türk canlı yayınında Gara operasyonuyla ilgili şunları söyledi: “Gara, Türkiye’den bağımsız bir alanda bugüne kadar yapılmış olan en kritik operasyon. Bu harekât Kandil’e yapılacak olan operasyonun da küçük bir provası. Kandil’de bulunan terörist sayısı, Gara’dakinden daha fazla değil. Gara daha çok teröristin bulunduğu bir alan. Kendi içinde o kadar çok şifreyi, ilki barındırıyor ki, Amerikalılar olsa burayla ilgili 5 tane film çevirmişlerdi.

Bugüne kadarki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sahada, Suriye sınırı dahil olmak üzere bu çapta yapmış olduğu en büyük operasyon. Saha şu anda ona müsaade ediyor. Ben Kandil’e TSK’nın gireceğini düşünüyorum. Bu bütün taşların en büyüğünün devrilmesi demektir. Bunun altında ne Sincar kalır ne Mahmur kalır ne de PYD kalır.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir