Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Başarılı aşılama programı sonrası İngiltere’de kritik gün: Gözler Johnson’da

Başarılı aşılama programı sonrası İngiltere’de kritik gün: Gözler Johnson’da

Haberler Z Haberler Z -
0

Avrupa’nın büyük bir kısmı artan koronavirüs vakaları nedeniyle yeni bir tecrit uygulaması başlatırken, Johnson gelecek aylarda kısıtlamaları gevşetme konusundaki aşamalı planını açıklayacak.

Johnson’ın İngiltere’deki ikincil önemdeki perakende mağazalarının, karavanla konaklama ve kamp yapma gibi dışarıda konaklama aktivitelerinin ve kuaförlerin 12 Nisan’da yeniden faaliyete başlayacağını doğrulaması bekleniyor.

Mevcut plana göre, İngiltere için uluslararası seyahatler 17 Mayıs’a kadar yeniden başlamayacak. Financial Times’a göre, Johnson’ın bu konuda net bir zaman dilimi açıklaması beklenmiyor.

Johnson, “Aşı programımızda iyi bir ilerleme kaydetmeye ve takvimimize göre temkinli bir şekilde kısıtlamaları gevşetmeye devam ederken, hızlı ve düzenli test yapmak bu çabaların boşa gitmemesi için daha da önem teşkil ediyor” dedi.

İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda ise bu yılın başında uygulamaya başladıkları katı tecritten çıkmak için kendi benzer planlarını takip ediyorlar.

İNGİLTERE’DE AŞILAMA

Öte yandan ülkede Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Harika aşılama programımız ile, koronavirüse karşı en savunmasız olan 80 yaşın üzerindekilerin yarısı da dahil olmak üzere beş milyondan fazla kişiye tamamen aşı uygulandı” dedi.

50 yaşından büyüklerin tamamına da Nisan ayı ortasına kadar aşı vurulması planlandığı ifade edildi.

Ülkde yapılan araştırmada 52 bölgede 70 yaşın üzerinde herhangi bir kişide geçtiğimiz hafta COVID-19 görülmediği belirtildi.

Koronavirüs nedeniyle 126 bin 836 kişinin hayatını kaybettiği İngiltere’de Fransa ve Almanya gibi ülkelerin aksine enfeksiyonlar giderek düşüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir