Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Aşısızlara test zorunluluğu başlıyor

Aşısızlara test zorunluluğu başlıyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Aşı olmayana test zorunluluğu dönemi başlıyor. 6 Eylül itibariyle koronavirüs aşısı olmayanlar için PCR testi zorunlu olacak.

Yüzyüze eğitime başlayan öğretmenler ve okul çalışanları için aşı olmayanlar haftada 1 gün PCR testi yaptırmak zorunda olacak. Konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu da pazartesi başlıyor. Etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı olmamış veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına izin verilmeyecek.

Ve şehirlerarası toplu ulaşım… Aşı yaptırmamış olanlar uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşıma binebilmek için negatif PCR testine sahip olmak zorunda. Hastalığı geçirmiş olanlarda 6 aylık bağışıklık süresi esas alınıyor. Eğer yolculuğa çıkaçak kişi hastalığı geçirmemiş ve aşılı değilse PCR zorunluluğuna tabi. Bu arada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı otomasyon sistemleri arasında da entegrasyon sağlandı. Havalimanlarında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan PCR testi uygulaması da devam edecek. İsteyen yolcular burada PCR testi yaptırabilecek.

PCR testini devlet hastanelerinde ve PCR testi alan sağlık kurumlarında yaptırılacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir