Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ABD’den aşılarla ilgili flaş iddia! İşin içinde Rusya var

ABD’den aşılarla ilgili flaş iddia! İşin içinde Rusya var

Haberler Z Haberler Z -
0

Wall Street Journal’ın ABD Dışişleri Bakanlığının Küresel Sorumluluk Merkezi yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Rus istihbaratıyla bağlantılı 4 yayın organı, son dönemde Kovid-19 aşılarının güvenilirliğini ve etkinliğini sorguluyor.

Söz konusu internet sitelerindeki yayınlarda, ABD’nin Pfizer aşısını onaylamak için acele ettiği ve onay sürecini usulünce yapmadığı iddiaları da yer alıyor.

Yetkili, bu sitelerin ABD’de kullanılan aşıların güvenilirliğini sorgularken, Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V aşısının da propagandasını yaptığını belirtti.

Söz konusu internet sitelerinin çok büyük kitlelere ulaşmamasına rağmen, buralardaki söylemlerin diğer Rus medyası tarafından kullanıldığına dikkati çeken yetkili, “Bu yayın organlarının, Rus istihbaratı ile doğrudan bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu siteler, ABD merkezli değil. Hepsinin hedef kitlesi ve tonu farklı ama hepsi Rus propagandası ve dezenformasyon sisteminin parçası.” ifadesini kullandı.

– Kremlin’den iddialara ret

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise telefon üzerinden Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, Rusya’nın bu şekilde dezenformasyon yürüttüğü iddialarını reddetti.

Peskov, “Bu çok saçma. Rus özel servislerinin herhangi bir aşıya karşı eleştirilere bir dahli olamaz. Rus Sputnik V aşısına karşı her negatif yayına, Amerikan özel servislerinin bir işi olarak bakarsak deliririz.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir