Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Fiber Lazer Markalama Nasıl Çalışır?

Fiber Lazer Markalama Nasıl Çalışır?

Haberler Z Haberler Z -
0

Fiber lazer markalama lazer ışını ile belirlenen yüzeydeki ürünün, üzerine noktalama yapılarak işaretleme ile   değişik bir forma dönüşmesini sağlamaktır. Bu değişimle birlikte farklı bir yüzeye sahip olan ürün üzerinde istenildiği gibi ayarlanabilir baskı uygulanır. Lazer markalamanın birçok çeşidi mevcuttur. Çeşitlerin önemi ise farklı alanlarda yapılan markalama işleminin olmasıdır.

Fiber lazer markalama makinasında iki çok önemli detay vardır. Bu detaylardan biri, lazer kaynağı diğeri ise Scanner head’dir. Bu kaynaklar markalamanın kalitesini ve çalışma gücünü belirler. Lazer markalama ile her ürünün markalaması yapabilir. Fiber lazer makinaları dalga boyuna göre isim alan makinalardır.

Hangi Ürünler Çeşitleri Markalanır?

Plastik türleri, 532 nm dalga boyunda olduğu için markalama yapabilir. Karbondioksit lazer için 10600 nm dalga boyu olması ile cam, deri ve tahta gibi birçok organik madde markalanabilir. inkjet kodlama gibi en önemli detay ise doğru lazeri seçmektir. Kimyasal ve atık üretmediği için çevreyi kirletmez.

Kolay kullanımı ile oldukça fazla talep edilen bir üründür. Bir saat içinde markalama hızı 1500’dür. Yazılacak yazının punto büyüklüğü ile bu sayı değişim gösterir. Firma logosu ya da tarih ve desen de yapması mümkündür. Merak edilen her konuda bilgi almak için Vizyonjet sayfasını her zaman ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir