Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tyt matematik konuları ve puan dağılımı

Tyt matematik konuları ve puan dağılımı

Haberler Z Haberler Z -
0

TYT sınavında başarı elde edebilmek için bu alanda çıkan soruların hangi konular üzerinde yoğunlaştığını bilmeniz gerekmektedir. TYT sınavında ağırlıklı olarak işlenen konular hakkında bilginiz olduğunda yapacağınız çalışmalar daha verimli olacaktır. Bunun için tyt konuları üzerine sizlere bilgilendirme yapan dijital platformlardan ve kaynaklardan bilgi alabilirsiniz.

TYT sınavında 120 sorudan muaf tutulmaktasınız. Bunun için sizlere 135 dakika süre verilmektedir. 135 dakika içerisinde 40 matematik, 40 Türkçe, 20 sosyal bilimler ve 20 fen bilimleri sorusunu çözmelisiniz. Matematik alanında yüksek oranda başarı elde ettiğinizde hem sayısal hem de sözel bölümlerde iyi bir puan alabilirsiniz.

Tyt matematik konuları hakkında bilgi sahibi olursanız, bu konulara yoğunluk vererek bir çalışma programı oluşturabilirsiniz. Hangi konularda ne tür sorular sorulabileceği konusunda daha önce çıkmış sorular üzerine analizler yapılmaktadır. Ve bu analizler birçok dijital ortamda sizlerle paylaşılmaktadır.

Hoca Çözsün sitesi

Yks sınavlarına hazırlanıyorsanız ve bu sınav için kendinize düzenli ve sistemli bir çalışma programı hazırlamak istiyorsanız bu sınavda hangi konuların işlendiği ve ne tür sorularla karşı karşıya kalabildiğinizi öğrenmelisiniz. Bunun için Hoca Çözsün sitesinden destek alabilirsiniz.

YKS sınavı denildiğinde TYT ve AYT olarak iki aşama karşımıza çıkmaktadır. Her iki aşamada da işlenen ve sorumlu tutulan konular farklı farklıdır. Bu iki şamada da başarı elde etmek istiyorsanız Hoca Çözsün sitesinden bilgi alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir