Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ceviz Üretiminde Türkiye

Ceviz Üretiminde Türkiye

Haberler Z Haberler Z -
0

Yüksek faydalı ürünler arasında olan ceviz her geçen gün önemini en üst seviyeye çıkarmış ve ceviz üreticileri konusunda da arz oluşturmuştur. Ülkemiz ceviz üreticiliği konusunda ilk sıralarda gelmektedir. Cevizin insan sağlığı açısından sayılamayacak kadar yüksek faydaları mevcuttur. Kanseri önlemeye yardımcı olan ceviz bununla birlikte birçok hastalığı önlemeye de elverişlidir. Ceviz çeşitleri arasında olan chandler ceviz çeşidi çok verimli bir üründür.

Don olaylarından etkilenmeyen ve verimi yüksek olan Amerikan menşeli olan bu chandler ceviz fidanı tüm dünya üzerinde kabul görmüş bir üründür. İyi bakım yapılan bir chandler bahçesi 5-6 yaş civarına ulaştığında ortalama her bir ağaçtan 20 kg civarı ürün almak mümkündür. Bu ceviz fidanı yerli ürünlere göre daha geç çiçek açtığı için oluşabilecek don olaylarından en az etkilenen çeşittir. Güven Fidancılık sitesinden en iyi şartlarda üretilmiş olan fidanları satın alabilirsiniz.

Chandler Ceviz Özellikleri

Chandler ceviz çeşidi ince kabuklu, çok az pürüzlü ürünler arasındadır, ayrıca kabuklarının kolay ayrılabilir olması kuru ve taze ceviz olarak tüketilmeye de elverişli olduğu bilinmektedir. Bu fidandan oluşan ağaçlar hastalıklara karşı çok dayanıklı bir çeşittir. Chandler ceviz, ülkemiz genelinde halk arasında bodur ceviz olarak da bilinmektedir.

Ceviz fidanı fiyatları yaş, boy ve kalite ön plana çıkarır. Ceviz çeşitleri içerisinde bulunan fernor ceviz fidanı üretimi de ülkemizde tercih edilen çeşitlerden biridir. Bu fidan da verim kalitesi açısından ön plana çıkmaktadır. Tüm ceviz fideleri ile ilgili aklınızda olan sorulara cevap bulmak ve istediğiniz çeşidi satın almak için Güven Fidancılık sitesinden güvenilir bir şekilde hizmet alabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir