Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kompresör Çeşitleri Nelerdir?

Kompresör Çeşitleri Nelerdir?

Haberler Z Haberler Z -
0

Kompresör genel olarak atmosferden gelen havayı sıkıştırarak ve hidrolik ihtiyaçların cevaplanması için kullanmak üzere depolayarak işlem yapan makinedir. Motor gücünü kullanarak havanın vakumlanmasını yapan kompresörler emdiği havayı yüksek oranda tüp içine sıkıştırır. Sonrasında bu havaları, talep oluşmasında pnömatik devrelerin çalışmasına istinaden kullanım için, belirli uygun basınçlarla tahliye eder. Kompresör birçok çeşitler ve farklı modellerden oluşmaktadır. Bunların ayrıntıları ve içerik bilgilerini Sky Mühendislik sitesinden bulabilirsiniz.

Kompresörler genel anlamda değişik tip ve çeşitlilik gösterseler de esas amaçları havayı vakumlamak ve sıkıştırmaktır. Vidalı kompresör, pistonlu kompresör gibi çeşitler mevcuttur. Kompresörler ekonomik olarak, maliyetli cihazlar olduğundan dolayı bakım ve tamirleri oldukça önemli bir konudur. Belirli bir sıralama olmadığı müddetçe Antalya kompresör satışı sonrasında bu makineler haftalık, aylık veya yıllık olarak bakım periyotlarına sahiptirler.

Kompresör Bakımları Neden Önemlidir?

Normal periyodik bakımlar dışında kompresörler yazlık ve kışlık bakımlar olarakta bir sisteme dahil edilmelidirler. Bakım ve servis hizmetlerinden kaçınılması, farklı yönlendirmelerde kompresör de meydana gelebilecek arızalar daha yüksek maliyetler oluşturabilmektedir. Kompresörlerin çalışma düzeni içerisinde meydana gelen ek ortamlardan dolayı kurutucu ihtiyaçları da meydana çıkmaktadır.

Kurutucular havadaki su ve nem problemlerini engeller. Havada oluşabilecek bu tip etkiler cihazların arızalanmasına ya da paslanmasına sebebiyet verebilir. Kurutucular ile tüm cihazların ve tesisin verimli çalışma olanağı sağlanır. Kurutucular da kendi içerisinde çeşitleri ve modellere ayrılmaktadır. Yapacağınız araştırmalar neticesinde Antalya kurutucu satışı yapan firmalar içerisinde sizin için en uygun, kaliteli ve servis hizmet sağlayıcısıyla birlikte iyi bir model seçilmelidir. Tam verimlilik ve uygun koşullarda hizmet alabileceğiniz Sky Mühendislik sitesi sizlere tüm ihtiyaçlarınızda yardımcı olmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir