Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 27 Ocak 2021 Çarşamba hava durumu: Bugün hava nasıl olacak?

27 Ocak 2021 Çarşamba hava durumu: Bugün hava nasıl olacak?

Haberler Z Haberler Z -
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden itibaren Trakya Kesimi ile iç bölgelerde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (25-60 kg/m2) ve çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur zamanla yükseklerinde kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa), bugün Marmara’da kuzey, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde güney yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların; Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (25-60 kg/m2) ve çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur zamanla yükseklerinde kar yağışlı olacağı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyılarda hortum oluşma riski, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL?
MARMARA
Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak akşam saatlerinden sonra kuzeybatısından itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Trakya kesimi ile Çanakkale’nin iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar, Çanakkale ile Balıkesir çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, genellikle güney, gece saatlerinden itibaren kuzey ve batısında kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 

EDİRNE 0°C, 2°C
Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece ve bugün sabah saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL 6°C, 7°C
Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, bugün karla karışık yağmur ve batısının yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı

KIRKLARELİ 0°C, 1°C
Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece ve yarın sabah saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KOCAELİ 13°C, 16°C
Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerinde zamanla yer yer kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, İzmir ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-110 kg/m2), Manisa, Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, genellikle güney, bugün Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 

A.KARAHİSAR 6°C, 9°C
Parçalı çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur yüksekleri yer yer kar yağışlı

DENİZLİ 10°C, 12°C
Parçalı çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur yüksekleri yer yer kar yağışlı

İZMİR 11°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece ve yarın bugün sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 8°C, 13°C
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinin yarın zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli, batısında bugün çok kuvvetli ve şiddetli sağanak, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerinde kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin batısında güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 10°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 10°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli sağanak, doğusunun iç kesimlerinde bugün zamanla kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HATAY 4°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA 2°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, bugün kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batısının yağmur ve sağanak yağışlı, bugün karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA 6°C, 10°C
Parçalı çok bulutlu, bu akşam ilk saatler ile bugün öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI 2°C, 9°C
Parçalı çok bulutlu

ESKİŞEHİR 6°C, 7°C
Parçalı çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 4°C, 10°C
Parçalı çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, batısının yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Pa
rçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BOLU 7°C, 10°C
Parçalı çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur yer yer yüksekleri kar yağışlı

DÜZCE 11°C, 17°C
Parçalı çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 12°C, 14°C
Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

ZONGULDAK 12°C, 18°C
Parçalı çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Çorum çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 7°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

RİZE 9°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN 13°C, 17°C
Parçalı bulutlu

TRABZON 11°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. Rüzgarın; bugün öğle saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına yer yer kuvvetli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -15°C, 3°C
Parçalı ve az bulutlu

HAKKÂRİ -8°C, 0°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS -16°C, -4°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN -8°C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR -2°C, 9°C
Az bulutlu

GAZİANTEP 2°C, 9°C
Az bulutlu

SİİRT 0°C, 10°C
Az bulutlu

ŞANLIURFA 6°C, 12°C
Az bulutlu

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir