Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Vatandaşların faiz alma çağrısı kabul olmalı

Vatandaşların faiz alma çağrısı kabul olmalı

Haberler Z Haberler Z -
0

Koronavirüs salgını nedeniyle bir çok ülke ekonomik krizle boğuşmaya başlamış durumda, Türkiye’de durum aynı gözüküyor. Birçok banka borçların ertelenmesi konusunda karar aldı fakat vatandaşlar faiz alınmaması konusunda sosyal medya da kampanya başlatmış durumda.

Koronavirüs salgının ardından kamu bankaları öncülüğünde başlatılan borç erteleme seferberliğine 16 banka katılırken sosyal medyada dikkat çeken bir kampanya başlatıldı. #FaizAlma hastag’ı üzerinden bankalara mesaj yollayan binlerce kişi salgın nedeniyle ertelenen borçlara uygulanan faizlerinde alınmaması yönünde çağrıda bulundu.

Koronavirüs salgının ardından çok sayıda işletme üretim ve hizmetlerini durdururken çalışanlar ise evlere kapandı. Olağanüstü durum sonrası ortaya çıkan tablo gelir kaybı yaşayacak vatandaşı da endişelendirdi.

Salgına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan tedbir paketinin ardından ilgili bakanlıklar harekete geçerek peş peşe toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren destek paketlerini bir bir devreye almaya başladı.

16 BANKA BORÇLARI ERTELEDİ

Koronavirüsün ekonomik olarak ortaya çıkaracağı olumsuz etkiyi ciddi anlamda azaltacak destek paketlerinin yanı sıra Türkiye Bankalar Birliği’nin de tavsiyesi ile kamu bankaları öncülüğünde başlatılan borç erteleme seferberliğine bugün itibariyle katılım gösteren banka sayısı 16’ya çıktı.

Söz konusu bankalar borç erteleme ve yapılandırma ile ilave nakit imkanı gibi çok sayıda desteği müşterilerine sunmaya başladı.

BANKALARA FAİZ ALMA ÇAĞRISI!

Yaşanan gelişmeler üzerine sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir kampanya daha başlatıldı.

Bankaların salgın öncesi elde ettiği yıl sonu kar rakamları paylaşan binlerce sosyal medya kullanıcısı #FaizAlma hastag’ı üzerinden bankalara mesaj yolladı.

Kısa süre içerisinde Trend Topic listesine giren hastag ile kullanıcılar bankaları bu zor dönemde müşterilerine uyguladıkları faizleri almayarak ulusal mücadeleye destek vermeye davet ediyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir